Μ.Καρακατσάνης στο Livetalks: Πώς θα εξελιχθεί η νέα κακοκαιρία

Μ.Καρακατσάνης στο Livetalks: Πώς θα εξελιχθεί η νέα κακοκαιρία

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας θα πρέπει να περιμένουμε στη διάρκεια της Παρασκευής, σύμφωνα με την πρόγνωση που έκανε στο Livetalks ο μετεωρολόγος και γενικός γραμματέας του Δήμου Χερσονήσου Μιχάλης Καρακατσάνης.

Έντονες βροχές και σποραδικές καταιγίδες πέφτουν κατά τόπους, όμως τα φαινόμενα δεν μπορούν να συγκριθούν σε τίποτα με τ' αντίστοιχα του προηγούμενου διαστήματος, τα οποία προκάλεσαν πρωτοφανείς καταστροφές σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου, καθώς και στην υπόλοιπη Κρήτη.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα σε περιοχές του Δήμου

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καρακατσάνης συνιστά "προσοχή" και "όχι πανικό", με πιστή τήρηση των οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας. Αυτονόητη θεωρείται η αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, όμως ... "επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως", που λένε.

Ο καιρός μοιάζει να φτιάχνει από τις βραδινές ώρες, ενώ το Σαββατοκύριακο τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο βελτιωμένα, αν και θα πνέουν άνεμοι έως και 7 μποφόρ!

Πάντως, το χειμωνιάτικο σκηνικό που διαμορφώνεται, ήρθε για να μείνει: Σε ορεινούς όγκους, 1.500 μέτρων και άνω, έχουμε ήδη τις πρώτες "αξιόλογες" - όπως τις χαρακτηρίζει ο κ. Καρακατσάνης- χιονοπτώσεις!

Και αν και είναι λιγάκι νωρίς, την επόμενη εβδομάδα η επέλαση του χειμώνα θα είναι μεγαλύτερη και εμφανέστερη!  

Ακούστε την αναλυτική πρόγνωση:

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ