Μ.Μπελαδάκης: Το καράβι της γνώσης άλλη μια χρονιά ξεκίνησε με καπετάνιο τον εκπαιδευτικό

Newsroom
Newsroom

Χαιρετισμός προς τους μαθητές και γονείς, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου

Ο Χαιρετισμός προς τους μαθητές και γονείς, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Μανώλη Μπελαδάκη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικοί,

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κύριος Μπελαδάκης Εμμανουήλ και οι συνεργάτες του εκφράζουν προς όλες και όλους, μαθητές, μαθήτριες, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς, στελέχη της εκπαίδευσης τις ευχές τους  για μια γόνιμη σχολική χρονιά.

Η Διεύθυνσή μας, πάντα σε συνεργασία με όλους τους Προϊσταμένους και τους Διευθυντές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων, τις δομές σχεδιασμού και υποστήριξης, όπως επίσης και με την ανεξάντλητη υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, προχώρησε στις απαραίτητες παιδαγωγικές και διοικητικές ενέργειες, με σκοπό να λειτουργήσουν κανονικά και στην ώρα τους όλες οι σχολικές μονάδες χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτικών, βιβλίων, εξοπλισμού και διδακτικών μέσων. Κατά κύριο λόγο,  να ευχαριστήσουμε τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, τις δημοτικές αρχές, τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών, τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και γενικά όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης για την ανιδιοτελή υποστήριξη τους.

μπελαδάκης

Όλες και όλοι, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το σχολείο μας είναι μια κυψέλη δημιουργίας και κοινωνικής αναμόρφωσης, που στηρίζεται στην αλληλεγγύη, τη συνεργασία και την αμέριστη συνεισφορά όλων μας, και ότι πρέπει να εργαζόμαστε με αίσθημα δικαίου, ευαισθησίας για τις ανθρώπινες ανάγκες, αλλά και με επιμονή στην τήρηση των κανόνων και την ανάπτυξη των ηθικών αξιών. Οι εκπαιδευτικοί επιφορτίζονται , όπως και όλοι μας εδώ και χρόνια, ένα χρέος απέναντι στα παιδιά μας, υποστηρίζοντας και καθοδηγώντας τους στο μαγικό ταξίδι της γνώσης και της παιδείας. Αναλαμβάνουν το καθήκον να προσφέρουν στις μαθήτριες και τους μαθητές τους ευκαιρίες επιτυχίας και συμμετοχής στην εκπαίδευση και την κοινωνία με όρους ισότητας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας, δίχως αποκλεισμούς, προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Ο ρόλος λοιπόν που καλούμαστε να διαδραματίσουμε ως εκπαιδευτικοί είναι σημαντικός και ουσιαστικός. Τα παιδιά μας τα τελευταία χρόνια πέρασαν πολλά. Φόβο, απομόνωση, περιορισμούς και στέρηση δραστηριοτήτων.

         Ύστερα από όλα αυτά και με ανοιχτές πλέον τις  αίθουσες διδασκαλίας, αφού έχουν περάσει δυόμισι δύσκολα χρόνια και έχοντας πια συνειδητοποιήσει πως οι μαθητές και οι μαθήτριες χρειάζονται τη δια ζώσης αλληλεπίδραση , επικοινωνία, και συμμετοχή στη διαδικασία της διδασκαλίας, ώστε να επιτευχθεί η γνωστική ,συναισθηματική, ψυχολογική αλλά και κοινωνική τους ανάπτυξη. Επιπλέον, για να βιώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες  τη χαρά της μάθησης, να χαρούν την επικοινωνία με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους και να αισθανθούν τη ζεστασιά της παιδαγωγικής σχέσης που δημιουργείται ανάμεσα σε αυτούς  και στους δασκάλους τους. Οφείλουμε ως εκπαιδευτικοί να δώσουμε στα παιδιά μας αυτό που τους αξίζει. Είναι χρέος μας να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας τους, στην ενεργή συμμετοχή των μαθητών στην κοινωνική ζωή  και στην καλλιέργεια της κριτικής και δημιουργικής σκέψης τους.

        Συνάδελφοι, σας καλώ για άλλη μια φορά να πράξετε, όπως κάνετε πάντα, με κατανόηση, συνεργασία, αγάπη, σεβασμό, αποφασιστικότητα και τόλμη ώστε να συμβάλλετε ενεργά στο να δημιουργηθεί ένα σχολείο ανθρώπινο και δημοκρατικό το οποίο εκτός απ τη γνώση θα διαμορφώνει και θα υπηρετεί τον άνθρωπο. Ένα σχολείο που θα δημιουργεί τον ενεργό ευρωπαίο πολίτη του σήμερα και του αύριο.  Ωστόσο, σας διαβεβαιώνω πως σε αυτό το δύσκολο έργο σας, θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν ώστε να έχετε την υποστήριξη και τη συμπαράσταση των Διευθυντών και Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων που υπηρετείτε καθώς και όλων των υπαλλήλων της Διεύθυνσής μας .

 Το καράβι της γνώσης άλλη μια χρονιά ξεκίνησε με καπετάνιο τον εκπαιδευτικό της κάθε τάξης και πλήρωμα τους μαθητές του. Συνεργάτες και συνταξιδιώτες στο ταξίδι της γνώσης με τα παιδιά μας οι εκπαιδευτικοί, θα εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους, με σκοπό εκείνα να καταφέρουν να ζήσουν δημιουργικά  και χωρίς εμπόδια στο διευρυνόμενο πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Θα πάρουν μέρος σε πρωτότυπες δράσεις που αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία και δίνουν έμφαση στον διάλογο των πολιτισμών και στην εξωστρέφεια των εκπαιδευτικών μονάδων. Θα αφοσιωθούν στην καλλιέργεια του ελληνικού πολιτισμού και των πανανθρώπινων αξιών, ως οι κατ’ εξοχήν εμπνευστές της νέας γενιάς.

Υποχρέωση όλων μας είναι η ομαλή συνεργασία και η συμπαράσταση στον κοπιώδη αγώνα των μαθητών, ώστε να δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες που θα τους ανοίξουν τον δρόμο για την επιτυχία. 

 Όλοι οι συνεργάτες μου, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα σχολεία μας αλλά και εγώ προσωπικά καλούμε τους γονείς και κηδεμόνες  σε μια αδιάκοπη επικοινωνία και συνεργασία , ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους  μαθητές και στις μαθήτριες να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να θέσουν τα θεμέλια που θα τους παρέχουν τη δυνατότητα να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα και τους στόχους τους.

Καλωσορίζοντας λοιπόν όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου εύχομαι να βοηθήσουμε όλοι μαζί και καθένας απ΄ την πλευρά του, γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί, να έχουν τα παιδιά μας μια χαρούμενη, χωρίς προβλήματα, χρονιά κι ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης. Ιδιαίτερα,  καλωσορίζω τους μικρούς μας μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων, που περνούν για πρώτη φορά την  πόρτα του σχολείου. Αν και κάθε μέρα θα στερούνται  μια ζεστή αγκαλιά για λίγες ώρες, περνώντας το κατώφλι το σχολείου, μέσα στο χαρούμενο, φιλόξενο, ήρεμο, ασφαλές και ανοιχτό στην κοινωνία και τη διαφορετικότητα  περιβάλλον των σχολειών μας οι μικροί μαθητές θα μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους, τον συνάνθρωπό τους, το περιβάλλον και την ίδια τη ζωή. Θα διδαχτούν να προσπαθούν για να πετύχουν την πολύπλευρη μόρφωσή τους από την έναρξη του διδακτικού έτους με κέφι και καλή διάθεση, οπλίζοντας τον εαυτό τους με ενθουσιασμό και επιμονή, για να αποκομίσουν, στη λήξη της χρονιάς, τους καρπούς των κόπων τους.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλες και όλους!

μπελαδακης

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ