Μοίρασαν σχολικά είδη και χαμόγελα...

Newsroom
Newsroom

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ρεθύμνης διένειμε σχολικά είδη μαθητές και μαθήτριες μέλη 52 οικονομικά ευάλωτων οικογενειών

Χαμόγελα και ικανοποίηση πρόσφερε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ρεθύμνης  (Σύμπραξη Δ. Ρεθύμνης και ΑΜΚΕ «Ξένιος Ζευς») σε 75  μαθητές και μαθήτριες  Δημοτικών Σχολείων του Ρεθύμνου.

Ειδικότερα,  την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ρεθύμνης, διανεμήθηκαν στους μικρούς ωφελούμενους της Δομής - μέλη 52 οικονομικά ευάλωτων οικογενειών του Δήμου μας,  σχολικά είδη  (τσάντα, τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι, όργανα γεωμετρίας, γόμα, ξύστρα, αριθμομηχανή, στυλό, μολύβια).

Τα στελέχη της Δομής προσέφεραν στα παιδιά βασικά σχολικά είδη μαζί με τις ευχές τους για καλή σχολική χρονιά, πρόοδο και εκπλήρωση των στόχων τους.

Η δράση, η οποία αφορούσε μαθητές /τριες Δημοτικού Σχολείου, δεν θα ήταν δυνατή δίχως την πολύτιμη συνδρομή τοπικών  επιχειρήσεων, συλλόγων  αλλά  και μεμονωμένων πολιτών που προσφέρουν ανιδιοτελώς, συστηματικά,  διακριτικά και συχνά ανώνυμα, είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία διανέμει το Κοινωνικό Παντοπωλείο στους,  διαρκώς αυξανόμενους,  ωφελούμενους του.

Είναι συγκινητική η διαπίστωση ότι ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς, η ρεθεμνιώτικη κοινωνία, διατηρεί τη συνοχή της, καλλιεργεί το αίσθημα του μοιράζεσθαι, υποστηρίζει εμπράκτως τα αδύναμα μέλη της και δίδει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.      

Ο Δήμος Ρεθύμνης, η Κοινωνική Υπηρεσία κι η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα ευχαριστούν θερμά τους δωρητές και υποστηρικτές του κοινωνικού τους έργου, οι οποίοι αναδεικνύουν την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας ικανής να παράσχει ασφάλεια, εμπιστοσύνη και αγάπη στα Μέλη της.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ