Μπαράζ συλλήψεων και προσαγωγών στο ... μισό νομό Ηρακλείου!

Newsroom
Newsroom

11 συλλήψεις, 13 προσαγωγές και εκατοντάδες έλεγχοι...

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε τη νύχτα και κράτησε μέχρι νωρίς το πρωί, σε τρεις δήμους του Ηρακλείου, με έμφαση στην πόλη του Ηρακλείου και στους τουριστικούς Δήμους Χερσονήσου και Φαιστού, στο πλαίσιο του ειδικού σχεδίου που εκπονείται για την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκληματικότητας.

Η  επιχείρηση οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου και στήθηκε από διάφορες υπηρεσίες με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης ελέγχθηκαν 804 άτομα και 702 οχήματα, προσήχθησαν 13 άτομα και συνελήφθησαν 11. 

Οι συλλήψεις αφορούσαν σε διάφορες παραβάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι συλλήψεις είχαν να κάνουν:

"...3-  διατάραξη   από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

-4-  άγρα πελατών

-1- παραεμπόριο-πλανόδιο εμπόριο

-1 – στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

-1 -ναρκωτικά –περί όπλων 

-1 -καταδικαστική απόφαση" 

Επίσης, βεβαιώθηκαν 118 παραβάσεις από τις οποίες οι 21 αφορούσαν σε οδήγηση υπό την επήρεια μέθης ,οι 21 σε μη χρήση κράνους και οι 11 σε μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Επιπλέον, στην περιοχή του Δήμου Φαιστού με τη συνεργασία κλιμακίου της Χημικής Υπηρεσίας Ηρακλείου και της Διεύθυνσης Εμπορίου Ηρακλείου  έγιναν έλεγχοι και σε αλκοολούχα ποτά.   

Όπως τονίζεται οι έλεγχοι αυτοί θα συνεχιστούν.

 

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ τονίζεται:

"Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε  κατά τις νυκτερινές ώρες χθες  (06.07.2024)  και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα  (07. 07.2024), σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου ,Χερσονήσου και Φαιστού  στο πλαίσιο του ειδικού σχεδίου που εκπονείται για την πρόληψη και αντιμετώπιση  κάθε μορφής εγκληματικότητας, τη διαμόρφωση  ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, καθώς και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους. 

Η  δράση   οργανώθηκε  από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου και  υλοποιήθηκε από κλιμάκια ελέγχων που συγκροτήθηκαν με συμμετοχή αστυνομικών  από διάφορες υπηρεσίες  της ανωτέρω Διεύθυνσης Αστυνομίας   με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό.

 Στο πλαίσιο της επιχείρησης:

ελέγχθηκαν  804  άτομα και -702 οχήματα,

προσήχθησαν -13- άτομα,

συνελήφθησαν -11- άτομα    

Οι συλλήψεις αφορούσαν :

 

-3-  διατάραξη   από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

-4-  άγρα πελατών

-1- παραεμπόριο-πλανόδιο εμπόριο

-1 – στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

-1 -ναρκωτικά –περί όπλων 

-1 -καταδικαστική απόφαση 

Επίσης βεβαιώθηκαν 118 παραβάσεις από τις οποίες οι 21 αφορούσαν μέθη οδηγών ,οι 21 μη χρήση κράνους και οι 11 μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Επιπλέον  κατά τη διάρκεια της επιχείρησης  στην περιοχή του Δήμου Φαιστού με τη συνεργασία κλιμακίου της Χημικής Υπηρεσίας Ηρακλείου και της Διεύθυνσης Εμπορίου Ηρακλείου  πραγματοποιήθηκαν  έλεγχοι   που αφορούσαν  τα αλκοολούχα ποτά.   

Ανάλογες  αστυνομικές   δράσεις, οι οποίες έχουν ως γνώμονα την προστασία και ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης".

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ