"Μπουρλότο" στο Δήμο Γόρτυνας: Χρέος 3 εκ. ευρώ απειλεί το Δήμο

Newsroom
Newsroom

Πώς η κακοδιαχείριση του παρελθόντος απειλεί τώρα με "λουκέτο" το Δήμο - Τι γίνεται με τα Σφαγεία του Ασημίου

Μπουρλότο στη λειτουργία του Δήμου Γόρτυνας, λίγο μόλις καιρό μετά το τέλος της δημοσιονομικής εποπτείας του, αλλά και ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές βάζει πόρισμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, αναφορικά με τα Σφαγεία του Ασημίου

Το πόρισμα που κοινοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό στους υπευθύνους και το οποίο έχει στα χέρια του το Cretalive, κάνει λόγο για απίστευτη κακοδιαχείριση, που έχει συμβεί στην υπό εκκαθάριση εταιρεία. Καταλογίζει ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε όσους έχουν υπάρξει μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που υπενθυμίζεται πως έκλεισε ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019.

Το κυριότερο όμως είναι τα περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ που κληροδότησε ως χρέη στη νυν δημοτική αρχή. Αν δεν βρεθεί λύση από το κεντρικό κράτος, ουσιαστικά απειλούν με "λουκέτο" τον ταλαιπωρημένο, από πολλές παρελθοντικές αμαρτίες, Δήμο.

Τι λέει το πόρισμα

Το πόρισμα, λοιπόν, που αφορά τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων Κόφινα, κι αφορά τα σφαγεία Ασημίου, εκτείνεται σε δυο περιόδους:

Από το 2011-2014 κι από το 2014-2019 . 

Στα δύο Διοικητικά Συμβούλια της Δημοτικής Εταιρείας , ο δημοσιονομικός έλεγχος έδειξε πως έγιναν τέσσερα αδικήματα. Σίγουρα κάποια από αυτά κακουργηματικού χαρακτήρα, όπου διεκδικείται το ποσό 220.000 ευρώ για:

  • Κατάχρηση για παροχή εικονικών τιμολογίων
  • Παράνομες συμβάσεις και αναθεωρήσεις
  • Προσλήψεις προσωπικού που δεν υπογράφηκαν ποτέ , συμβάσεις εργασίας και έκδοσης παραστατικών καταβολής αμοιβών
  • Το γεγονός πως δεν ορίστηκε νόμιμος εκκαθαριστής .

Μάλιστα η κατάσταση με το μη ορισμό νόμιμου εκκαθαριστή στην υπό έλεγχο εταιρεία, όπως διατυπώνει και το πόρισμα δεν βρέθηκαν στοιχεία ούτε για τα έσοδα των Σφαγείων Ασημίου αλλά ούτε και να εξακριβωθεί το ακριβές ποσό των μετρητών που διακινήθηκαν. Κανείς δηλαδή δεν μπορεί να έχει μια εικόνα ούτε για τα χρήματα που έμπαιναν, ούτε εκείνα που έβγαιναν, ούτε και σε ποιες τσέπες πήγαν!

πόρισμα

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό διότι αφορά νυν και πρώην δημοτικούς συμβούλους, στους οποίους θα καταλογιστούν συγκεκριμένα ποσά μόλις γίνει η οριστική έκθεση. Ενώ, και η Δημοτική Αρχή Γόρτυνας θα κινηθεί παράλληλα για να διεκδικήσει από εκείνους τα απολεσθέντα χρήματα. 

Εκτός, λοιπόν, από τη βόμβα μεγατόνων που βρίσκεται στα χέρια των Δημοτικών Παραγόντων που εμπλέκονται, η κοινή γνώμη της περιοχής απαιτεί απαντήσεις, πώς, γιατί και ποιοι ευθύνονται για τη χρεοκοπία της Δημοτικής Εταιρείας, και πώς η Γόρτυνα - ενώ διέθετε δύο Σφαγεία, σε Ασήμι και Αγ. Βαρβάρα, σήμερα δε διαθέτει κανένα, με τον Δήμο να απειλείται εκ νέου με χρεοκοπία! 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ