Να μπει "φρένο" στις απολύσεις στο εργοστάσιο ανακύκλωσης ζητούν οι εργαζόμενοι

Να μπει "φρένο" στις απολύσεις στο εργοστάσιο ανακύκλωσης ζητούν οι εργαζόμενοι

Ζητούν να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣΕΠΕ

"Ανενόχλητος συνεχίζει το αντεργατικό του κρεσέντο ο εργολάβος ( Creta Recycling ) στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου, με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηρακλείου να μην έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης των απολυμένων, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών  δικαιωμάτων ενώ ΕΣΔΑΚ και  ΕΕΑΑ σφυρίζουν αδιάφορα για την καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας", αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.
Υποστηρίζει, ακόμα, πως 
"Πρώτα μετακύλησε το κόστος των Covid Test έπειτα από 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα στους εργαζόμενους, αναγκάζοντας τους να πληρώσουν 16€ ανά άτομο για να συνεχίσουν να εργάζονται. Έπειτα απείλησε με αναστολή σύμβασης και απόλυση όποιον εξέφρασε αντίθετη άποψη. Έπειτα προχώρησε σε παράνομες και εκδικητικές ομαδικές απολύσεις 7 εργαζομένων παραβλέποντας επιδεικτικά την εργατική νομοθεσία και το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων. Τώρα δεν εφαρμόζει την απόφαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου που όρισε ως άκυρες τις απολύσεις αυτές επιβεβαιώνοντας το προφανές."
Οι εργαζόμενοι ζητούν
"Την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣΕΠΕ που εναρμονίζεται με το αυτονόητο και να επιστρέψουν αύριο κιόλας στη δουλειά τους οι απολυμένοι εργάτες. 
Την άμεση επιστροφή των χρημάτων για κάθε εργαζόμενο που πλήρωσε από την τσέπη του τα Test Covid 19 έπειτα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο εργοστάσιο. Δεν θα νοσούμε και θα πεθαίνουμε για τα κέρδη τους και θα πληρώνουμε και από πάνω για την υγεία μας. 
Την άμεση και ουσιώδη τοποθέτηση του ΕΣΔΑΚ, Δήμου Ηρακλείου και ΕΕΑΑ στις προαναφερθείσες ενέργειες."

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ