Να σταματήσει το delivery στα Χανιά, εν μέσω κακοκαιρίας, ζητούν οι διανομείς

Newsroom
Newsroom

Τα αιτήματα του σωματείου διανομέων - delivery "Ιωσήφ Σαριδάκης"

Σειρά αιτημάτων με σκοπό την προστασία των διανομέων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα διατυπώνει ο Σύλλογος Διανομέων - delivery Χανίων "Ιωσήφ Σαριδάκης", που ζητά σε ανακοίνωσή του να σταματήσει στα Χανιά το delivery εν μέσω κακοκαιρίας. Στη σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του συλλόγου επισημαίνει τα εξής:

"Τις επόμενες ώρες αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα στα Χανιά με ισχυρούς ανέμους και καταιγίδες, ίσως ακόμα και χιόνια. Ζητάμε να σταματήσει η διανομή σε συνθήκες που φέρνουν τους συναδέλφους σε επικίνδυνες ,για την σωματική τους ακεραιότητα ,καταστάσεις πάνω στα μηχανάκια. Για να μην θρηνήσουμε θύματα για άλλη μια φορά είναι άμεση ανάγκη να εκδοθεί οδηγία από το υπουργείο εργασίας που να απαγορεύει την διανομή για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι έντονες καιρικές συνθήκες. Όποια σχέση εργασίας και αν έχουν οι συνάδελφοι με τις πλατφόρμες να σταματήσει και εκεί η διανομή. Να μη μεταφέρουν την ευθύνη στους ¨συνεργάτες ¨τους έχοντας σε τέτοια καιρικά φαινόμενα την πλατφόρμα ανοιχτή, κάτι που είδαμε πέρσι να συμβαίνει στην Κρήτη ενώ είχαμε απαγόρευση της διανομής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεσα με οδηγία, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας.
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.
  • Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας
  • Χορήγηση όλων των απαραίτητων ΜΑΠ».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ