Νέα προειδοποίηση από το Λιμεναρχείο για θυελλώδεις ανέμους

Νέα προειδοποίηση από το Λιμεναρχείο για θυελλώδεις ανέμους

Εφιστά την προσοχή των ιδιοκτητών σκαφών

Νέα προειδοποίηση εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου το πρωί της Παρασκευής λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Κρητικό Πέλαγος.

Πιο συγκεκριμένα, το Λιμεναρχείο γνωστοποιεί την αναγγελία θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

Θυελλώδεις άνεμοι ΕΜΥ

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

  • καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
  • ορμουντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών-οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
  • τέλος γνωρίζεται ότι το κεντρικό λιμεναρχείο ηράκλειου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνευοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ