Νέα υπηρεσία αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων στο Δήμο Φαιστού

Νέα υπηρεσία αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων στο Δήμο Φαιστού

Πρόσκληση Δημοτικής Αρχής προς τους πολίτες για έναν καθαρότερο Δήμο

Μία νέα προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ογκωδών απορριμμάτων, καθώς και των απορριμμάτων που δεν μπορούν να τοποθετούνται στους συμβατικούς κάδους αρχίζει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Φαιστού

Όπως είναι γνωστό, οι περιπτώσεις κατά τις οποίες παρατηρούνται απορρίμματα στρωμάτων, οικιακών συσκευών, επίπλων, αλλά και κλαδιών, είναι πολλές με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια αρκετά άσχημη εικόνα στο Δήμο. Την ίδια στιγμή, η ανεξέλεγκτη απόθεση τους σε πολλά και διαφορετικά σημεία, δημιουργεί σοβαρά πρακτικά προβλήματα ως προς τη διαδικασία ενημέρωσης, αλλά και αποκομιδής. 

Γι’ αυτό το λόγο, με σκοπό τη συνολική βελτίωση εικόνας του Δήμου και την αποτελεσματικότερη καθαριότητα, ο Δήμος Φαιστού υιοθετεί μια νέα υπηρεσία αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων με ραντεβού. Σε καθημερινή βάση, οχήματα του Δήμου Φαιστού θα προχωρούν σε οργανωμένες αποκομιδές απορριμμάτων, από τις οικίες δημοτών, εφόσον δεν υπάρχει άλλος τρόπος μεταφοράς των αντικειμένων. Οι Δημότες του Δήμου Φαιστού μπορούν για την απομάκρυνση των ογκωδών απορριμμάτων, όπως είναι έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, στρώματα, αλλά και περιορισμένης έκτασης κλαδιά που προκύπτουν από εργασίες καθαριότητας οικιακών κήπων, να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο 28920-22007 κατά τις καθημερινές. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους οι Δημότες θα πρέπει να επικοινωνούν μεταξύ 8.00 – 10.00 το πρωί και 14.00 – 15.00 το μεσημέρι. 

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Δήμος είναι αχανής και οι δυνατότητες περιορισμένες. Παρ’ όλα αυτά, τόσο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, όσο και το προσωπικό, καθημερινά υπερβάλουν εαυτό για το καλύτερο αποτέλεσμα» δήλωσε ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:

 «Σ’ αυτή τη λογική, παρακαλούμε τους Δημότες μας να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια και να έρθουν σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας για τα ογκώδη απορρίμματα τους. Πιστεύουμε πως μπορούμε να πετύχουμε, όμως ξέρετε πως η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας». 

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωνσταντουλάκης αναφέρει: 

«Θέλουμε, στο βαθμό που μπορούμε, να φθάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθαριότητας. Η Δημοτική Αρχή, με την αμέριστη συμβολή του Δημάρχου μας, έχει προχωρήσει μια σειρά από δράσεις, όπως προμήθειες κάδων, επαναφορά της ανακύκλωσης, αλλά και δημιουργίας πράσινων σημείων για να βελτιώσει την καθημερινότητα όλων. Υπάρχει ένα θέμα με τα ογκώδη. Το βλέπουμε καθημερινά. Το οποίο δεν μπορεί να λυθεί αν δεν υπάρξει συνεργασία Δημοτικής Αρχής και πολιτών. Γι’ αυτό προσκαλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια που σκοπό έχει να κάνει το Δήμο Φαιστού καλύτερο, ομορφότερο και πιο καθαρό». 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ