Νεαρός εγκλωβίστηκε σε παραλία - Φουσκωτό "έμεινε" στα ανοικτά

“Φύλακας άγγελος” το πλοίο “Σαμαριά” που βοήθησε σε δύο ξεχωριστές διασώσεις

Φύλακας άγγελος” αποδείχθηκε την Κυριακή ο καπετάνιος Ανδρέας Βαρδουλάκης και το πλοίο της ΑΝΕΝΔΥΚ Σαμαριά που εκτελούσε δρομολόγια στα Σφακιά. Σε δυο περιπτώσεις και σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου Ευτυχίας Πενταράκη, ο καπετάνιος και το πλήρωμα επενέβησαν σωτήρια γλιτώνοντας από τα χειρότερα, έναν νεαρό περιπατητή που χάθηκε και εγκλωβίστηκε σε απομονωμένη παραλία και μια παρέα Χανιωτών που το φουσκωτό τους υπέστη σοβαρή βλάβη.

Στην πρώτη περίπτωση ένας 35χρονος περιπατητής από Αθήνα έχασε τον προσανατολισμό του με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στην παραλία της Φουρνωτής που βρίσκεται δυτικά της Αγίας Ρουμέλης Σφακίων. Ο άτυχος άνδρας είχε μείνει χωρίς νερό και δυνάμεις με αποτέλεσμα να ζητήσει βοήθεια. Η συγκεκριμένη παραλία είναι απομονωμένη και για την προσεγγίζει πεζό τμήμα απαιτεί πολύωρη πεζοπορία μέσω Ανώπολης.

Την λύση έδωσε ο καπετάνιος του πλοίου Σαμαριά, Ανδρέας Βαρδουλάκης. Το πλοίο ήταν δεμένο στο λιμάνι της Αγ.Ρουμέλης με τον καπετάνιο να βάζει πλώρη για την Φουρνωτή και παρά τα 6 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή να καταφέρνει να σώσει τον 35χρονο τον οποίο επέστρεψε στην Αγ.Ρουμέλη σώο και αβλαβή αν και αρκετά καταπονημένο.


Στη δεύτερη περίπτωση, ένα φουσκωτό με Χανιώτες τέσσερις ενήλικες και τρία ανήλικα παιδιά, 2,3 και 5 ετών υπέστη βλάβη κοντά στην παραλία Δώματα που βρίσκεται επίσης κοντά στην Αγ.Ρουμέλη. Το σκάφος υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα να βάλει νερά με αποτέλεσμα οι επιβάτες να κινδυνεύσουν και να χάσουν όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα,  μεταξύ αυτών και τα κινητά τους. Ο οδηγός κατάφερε να βγάλει με ασφάλεια το φουσκωτό στη στεριά, από όπου ένας από την παρέα πήγε με τα πόδια στην Αγ.Ρουμέλη ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4 ζητώντας βοήθεια.


Αμέσως ενημερώθηκε ο διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Ανώπολης Σφακίων Σταύρος Πλυμάκης ο οποίος με τη σειρά του κι ενώ ετοίμαζε την ομάδα του για να επέμβει ενημέρωσε τον καπετάν Ανδρέα. Το Σαμαριά εκείνη την ώρα βρισκόταν κοντά στα Μάρμαρα εκτελώντας το δρομολόγιο Σφακιά-Παλαιόχωρα. Χωρίς δεύτερη σκέψη προσέγγισε την παραλία και έσωσε τους Χανιώτες και τα μικρά παιδιά.

Πηγή: eparxies.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ