Νέος αγιασμός στα σχολεία των σεισμόπληκτων περιοχών

Νέος αγιασμός στα σχολεία των σεισμόπληκτων περιοχών

"Επανεκκίνηση" για τους μαθητές

Με αγιασμό ξεκίνησαν εκ νέου τα μαθήματα σε σχολεία των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Απριλίου, στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Εμμανουήλ Μπελαδάκη, παραβρέθηκε στον αγιασμό των νέων προκατασκευασμένων αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Θραψανού, στηρίζοντας, όπως ανακοινώθηκε, τη δέσμευση για ομαλή μετάβαση σε μία κανονικότητα όσον αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία στις περιοχές που επλήγησαν και συνεχίζουν να βιώνουν τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και των μετασεισμών που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

"Υπήρξε ικανοποίηση διότι ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες, αλλά κυρίως χάρη στην αυξημένη κοινωνική ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΚτΥΠ Α.Ε., Περιφέρεια Κρήτης, Δήμο Μινώα Πεδιάδος) σε σύντομο χρονικό διάστημα, ετοιμάστηκαν οι αίθουσες ώστε να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές, που είδαν το σχολείο τους να καταρρέει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Έπειτα, επισκέφθηκε το Κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου όπου τοποθετήθηκαν οι αίθουσες για το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο, όπου ενημερώθηκε από τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για τις τελευταίες λεπτομέρειες της σημερινής επανέναρξης της δια ζώσης διδασκαλίας των μαθημάτων". 

Αγιασμός ΘραψανόΔιαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ