Νερά παντού στο Υποθηκοφυλακείο Χερσονήσου!

Νερά παντού στο Υποθηκοφυλακείο Χερσονήσου!

Την δραματική κατάσταση του χώρου δημοσιοποιεί με αγανάκτηση η Αν. Υποθηκοφύλακας - Βίντεο και φωτογραφίες

Την κατάσταση που επικρατεί στο Υποθηκοφυλακείο Χερσονήσου, μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων, δημοσιοποιεί αγανακτισμένη η Συμβολαιογράφος και Αν. Υποθηκοφύλακας  Στυλιανή Σφακιανάκη, με επιστολή της προς τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Κρήτης και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, αλλά και προς τον Σύλλογο Δικαστικών ΕΠιμελητών και το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ. 

Στην επιστολή, που συνοδεύεται από βίντεο και φωτογραφίες αναφέρεται: 

"Απευθύνομαι σε ΣΑΣ (ενώ αρμόδια είναι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ) σχετικά με την μόνωση της ταράτσας του κτιρίου που στεγάζεται το Υποθηκοφυλακείο Χερσονήσου, το οποίο ανέλαβα από 28 Νοεμβρίου 2019, μετά την συνταξιοδότηση της Υποθηκοφύλακα Χερσονήσου, Γεωργίας Μπραϊμιώτου-Λυπάκη. Η μόνωση της ταράτσας του  Υποθ/κείου ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια, και παρόλο που η κα Γεωργία Μπραϊμιώτου-Λυπάκη είχε στείλει πολλά έγγραφα πρωτοκολλημένα πριν το έτος 2016 κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να φτιάξει την ταράτσα. Όταν το παρέλαβα εγώ (Στυλιανή Σφακιανάκη) και έθεσα το ζήτημα της μόνωσης με ενημέρωσαν στις 11-12-2019 (Α.Π. 21848/2019) ότι το έργο έχει δημοπρατηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η ολοκλήρωση της διαδικασίας για υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον μειοδότη. Το έργο το παρέλαβε o Κύριος Μαυρογιάννης Γιώργος, νομίζω από τον Μάιο του 2020. 

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις  (είχα ενοχλήσει τηλεφωνικά άπειρες φορές και τον ίδιο τον Μαυρογιάννη, όσο και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου) για να ξεκινήσει η μόνωση καλοκαίρι όσο ο καιρός ήταν καλός και η απάντηση που έπαιρνα ήταν «Εσείς γιατί αγχώνεστε; Το έργο θα γίνει και εσείς δεν πρέπει να ασχολείστε με αυτό». Η μόνωση ξεκίνησε με πολύ αργούς ρυθμούς και με την πρώτη βροχή μπήκαν πάλι τα νερά από το ταβάνι. Ενημέρωσα και τον κο Μαυρογιάννη και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και μου είπε ότι το έργο δεν είχε τελειώσει και γι’ αυτό έγινε αυτό.  Ενώ το έργο έπρεπε να είχε τελειώσει, δεν τελείωσε και έφτασε μόνο στο στάδιο του ελαφρομπετόν – κλίσεις (οι οποίες δεν έχουν δοθεί σωστά) και ενώ θα μπορούσε να κάνει κάτι πριν την τελευταία βροχή δεν ενδιαφέρθηκε με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι χειρότερη από ότι ήταν πριν.

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου βρήκαμε το ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΊΟ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΈΝΟ (σας στέλνω σχετικό βίντεο) και παρόλο που το είχαμε σκεπάσει με  νάιλον γιατί είχαμε προβλέψει τις βροχές και παρόλο που τον είχα ενημερώσει να κάνει κάτι.  Τα νερά στάζουν πάνω στα γραφεία, στους υπολογιστές, έχουν περάσει κάτω από τις βιβλιοθήκες, κοντά στην παροχή του ρεύματος των φωτιστικών της οροφής, στον συναγερμό με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να γίνει και κανένα βραχυκύκλωμα, να μην μπορούν να δουλέψουν οι υπάλληλοι και να εξυπηρετηθούν οι πελάτες. Σας παρακαλώ να επιληφθείτε του προβλήματος που μας ταλαιπωρεί τόσα χρόνια και καθιστώ υπεύθυνο το Δήμο για ό,τι φθορές προκύψουν στο Αρχείο του Υποθ/κείου, στα μηχανήματα κ.λ.π".


Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες: 


 


Υποθηκοφυλακείο Χερσονήσου

 Υποθηκοφυλακείο Χερσονήσου


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ