Νίκος Τζανάκης για αντιεμβολιαστές: «Να σκεφτούν πόσους παίρνουν στο λαιμό τους»

Νίκος Τζανάκης για αντιεμβολιαστές: «Να σκεφτούν πόσους παίρνουν στο λαιμό τους»

Τί είπε ο καθηγητής για την 62χρονη ανεμβολίαστη μικροβιολόγο που έχασε τη μάχη με τον ιό

Στην ανεμβολίαστη μικροβιολόγο από χωριό της Μεσαράς η οποία πέθανε από κορωνοϊό, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο καθηγητής πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νικόλαος Τζανάκης μιλώντας στην «Κοινωνία ώρα MEGA» και τους Ανθή Βούλγαρη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο. Υπενθυμίζεται ότι η μικροβιολόγος νοσηλευόταν στο «Βενιζέλειο» από τις 4 Αυγούστου, υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ, φέρεται να ήταν αρνήτρια του εμβολίου.

«Είχε γίνει προσπάθεια από το περιβάλλον της να εμβολιαστεί, αλλά δεν καρποφόρησε. Δέχθηκε επιδράσεις αντιεμβολιαστικές κι από άλλους παράγοντες. Ελπίζω αυτοί οι άνθρωποι να το μετανιώσουν, να σκεφτούν τι κάνουν και πόσους ανθρώπους παίρνουν στον λαιμό τους», ανέφερε, σχολιάζοντας το τραγικό γεγονός ο κ. Τζανάκης.

Η παραπληροφόρηση προκαλεί ζημιά

«Οι επιπλοκές και παρενέργειες των εμβολίων είναι της τάξεως του 1 στο εκατομμύριο. Αυτές τις σπανιότατες επιπλοκές δεν μπορεί κάποιος να τις προβάλλει καθημερινά. Το να χρησιμοποιείς ψέματα, παραπληροφόρηση για να δικαιολογήσεις την στάση ζωής που έχεις, προκαλεί, κάνει ζημιά», πρόσθεσε αναφερόμενους σε όλους όσοι διασπείρουν fake news.

«Οι φήμες λένε ότι παρασύρθηκε από κύκλους αντιεμβολιαστών. Το οικογενειακό της περιβάλλον αν θέλει μπορεί να κινήσει διάφορα πράγματα. Θα πρέπει να δουν αν παρακινήθηκε ή πειθάρχησε σε διάφορες αντιεμβολιαστικές ιδέες για να μην υπάρξουν άλλα θύματα. Μερικοί αρνητές των εμβολίων είναι τόσο αρνητές…ένας ιερέας για να μην παραβιάσει την νηστεία, πέθανε. Δεν δέχθηκε να του μπει η συσκευή υποστήριξης. Αρνούνται ιατρικές πράξεις.», σημείωσε.

Για τους «Χριστιανοταλιμπάν»

Αναφέρθηκε στις περιπτώσεις των «Χριστιανοταλιμπάν», ξεχωρίζοντας τη θέση της εκκλησίας. «Τα μικρά μορφώματα βάζουν ως προμετωπίδα την εκκλησία για να δώσουν κύρος στις πράξεις τους. Δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία και την θρησκεία μας», ανέφερε.

Πότε θα μειωθούν τα κρούσματα – Τι θα γίνει με τους «σκληρούς» δείκτες

Σχολιάζοντας τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων είπε ότι είναι «καλά νούμερα, δείχνουν σταθεροποίηση. Υπάρχει μια ελαφρά υποχώρηση. Το είχαμε προαναγγείλει ως απόρροια της μείωσης της τουριστικής κίνησης. Περίμενα την πτώση των κρουσμάτων. Ενδεχομένως μετά τις 15/09 να δούμε περαιτέρω μείωση του δείκτη. Οι “σκληροί” δείκτες καθυστερούν. Θα συνεχίσουμε να έχουμε περίπου 600-800 θανάτους μηνιαίως. Αυτοί οι θάνατοι σημαίνει ότι θα έχουμε 20-30 θανάτους τη μέρα.»

«9 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι. Αν υπάρξει κάποιος θάνατος εμβολιασμένου θα είναι άνθρωπος άνω των 80 – 85 ετών ή άνθρωπος με κάποιο πρόβλημα υγείας ή λήψη φαρμάκου με ανοσοτροπική δράση. Δεν έχουν ανταποκριθεί ανοσιακά όπως θα έπρεπε στον εμβολιασμό τους. Αυτό είναι το πρόβλημα που μας δίνει ένα 10-15% των νοσηλευομένων. Το 85% είναι ανεμβολίαστοι», υπογράμμισε και αναφέρθηκε σε μελέτη στο Ισραήλ που έδειξε ότι 10-12 φορές μικρότερη πιθανότητα να νοσηλευτεί κάποιος και 5 φορές μικρότερη πιθανότητα να μολυνθεί αν έχει εμβολιαστεί σωστά.

«Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν πρέπει να είναι εργαλείο συνδικαλιστικής ή πολιτικής αντιπαράθεσης», σημείωσε κλείνοντας.

 

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ανεμβολίαστη γιατρός 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ