Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Ακυρώθηκε αίτημα στελέχωσης του νοσηλευτικού ιδρύματος

Newsroom
Newsroom

Για "απαξίωση των πολιτών" κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Την έντονη διαμαρτυρία του για την ακύρωση αιτήματος που αφορούσε στη στελέχωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φίλων του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στη σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:

"Ο εμπαιγμός και η απαξίωση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Κρήτης φαίνεται πως δεν έχει όρια. Διαγράφουν με μονοκονδυλιές την εθνική σημασία επιβίωσης αυτού του τόπου. Άλλη μια απόδειξη γι’ αυτό, αποτελούν οι παλινωδίες των αποφάσεων του Δ.Σ. των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού μας. Συνεδρίασαν την 5/7/2022 και αποφάσισαν να αιτηθούν έγκριση πέντε θέσεων γιατρών για το Νοσοκομείο μας. Το Νοσοκομείο ζητούσε έντεκα. Συνεδρίασαν ξανά την 18/7/22 και αποφάσισαν να αναιρέσουν την πρώτη τους απόφαση και ζήτησαν μόνο μία θέση γιατρού για το Νοσοκομείο μας. Για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, που έχει ολιγότερο πρόβλημα στελέχωσης και πρακτικά καλύπτουν μικρότερο πληθυσμό, ζήτησαν εννέα γιατρούς.

Και εμείς μένουμε με τα ερωτήματα:

Α) Ποια ανάγκη τους ανάγκασε να ξανασυνεδριάσουν;

Β) Γιατί αναίρεσαν την απόφαση τους;

Γ) Γιατί αγνοούν το αίτημα του Νοσοκομείου μας για στελέχωση από γιατρούς;

Δ) Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να περιφρονούν έναν πληθυσμό Ελλήνων που μοχθεί στην εσχατιά της χώρας;

E) Ποιοι είναι αυτοί που χωρίς εμάς και χωρίς δική μας εκπροσώπηση στο Δ.Σ., αποφασίζουν με παρρησία για εμάς;

Στ) Ποιος τους είπε ότι υπάρχει πληθυσμός στην Ελλάδα με λιγότερα δικαιώματα στην υγεία και τη ζωή;

Αγαπητοί συμπολίτες, πρέπει να πάρουμε την τύχη της ζωής μας στα χέρια μας. Όλα τα επιχειρήματα μας για τη ζωτική σημασία του Νοσοκομείου μας αγνοούνται. Αρχειοθετούνται στον κάλαθο των αχρήστων της Υ.Π.Ε. Κρήτης και των Υπουργείων. Ερήμην αποφάσεις από εξυπνάκηδες δήθεν ειδικούς.

Πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά και να διεκδικήσουμε το αυτοδιοίκητο και τη στελέχωση που δικαιούται το Νοσοκομείο μας. Να εγκριθούν άμεσα οι γιατροί που χρειάζεται το Νοσοκομείο μας. Τώρα πριν είναι πολύ αργά. Καλούμε Εκκλησία, Δήμο, Φορείς και όλους τους συμπολίτες μας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που σύντομα θα σας ανακοινώσουμε".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ