Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Έγινε το πρώτο βήμα για την επέκτασή του

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Έγινε το πρώτο βήμα για την επέκτασή του

Την ικανοποίηση του για την έγκριση σκοπιμότητας της μελέτης εξέφρασε ο Γ. Κεφαλογιάννης

Υπογράφηκε από  τη Γενική Δ/νση  Διοικητικών  Υπηρεσιών και Τεχνικής  Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας  η έγκριση σκοπιμότητας για την εκπόνηση της μελέτης του έργου επέκτασης  – Αναδιαρρυθμίσεις στο Γ.Ν. Ρεθύμνου. Μετά από την πρόταση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την ακόλουθη με  αρ.  πρωτ.  6923/21-  1-2021  απόφαση  του  Υπουργείου  Ανάπτυξης  και  Επενδύσεων,  στην  οποία εγκρίνεται η ένταξη της μελέτης στο (ΠΔΕ) 2021 στη ΣΑΕ 091/5 τόσο το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου (υπ. αριθ.  201/13/18-05-2021/Θέμα  32ο) όσο και η 7ή Υ.ΠΕ (  αρ.  πρωτ.  32728/06-08-2021) διατύπωσαν την σύμφωνη γνώμη τους για τη σημασία και την αναγκαιότητα της μελέτης προκειμένου μετά και την υπογραφή της έγκρισης σκοπιμότητας να προχωρήσει σε φάση δημοπράτησης.

Η προτεινόμενη δράση αφορά την εκπόνηση των αρχιτεκτονικών, στατικών, μελετών Η/Μ εγκαταστάσεων, γεωτεχνικών και λοιπών ειδικών μελετών που θα ανοίξουν το δρόμο για την δημοπράτηση του έργου επέκτασης και αναδιαρρύθμισης του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης.

Την ικανοποίηση του για την έγκριση σκοπιμότητας μιας μελέτης που έχει ως στόχο   τη συνολική αναδιαμόρφωση και τη  λειτουργική αναβάθμιση του νοσοκομείου εξέφρασε με γραπτή του δήλωση, ο Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

«Με ξεκάθαρη προσήλωση στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου νοσοκομείου, προχωράμε με αποφασιστικότητα έναν σχεδιασμό, θωράκισης, ενίσχυσης και ανάπτυξης των κτιριακών υποδομών του υφιστάμενου ιδρύματος, προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να συνεχίσει το κτίριο να αποτελεί πυλώνα του σχεδιασμού για τις υγειονομικές υπηρεσίες του Ρέθυμνου.

Μετά την υπογραφή της έγκρισης σκοπιμότητας από  τη Γενική Δ/νση  Διοικητικών  Υπηρεσιών και Τεχνικής  Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας , εντός των επόμενων ημερών αναμένεται αίτημα του Υπουργείου Υγείας προς την ΚΤΥΠ ώστε η τελευταία να προχωρήσει στις διαδικασίες δημοπράτησης της μελέτης. Στη συνέχεια προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί η μελέτη από την ΚΤΥΠ με στόχο να ολοκληρωθεί η μελέτη εντός του β΄ εξαμήνου 2022, ώστε στη συνέχεια και αφού εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση της κατασκευής».

Υπενθυμίζεται ότι το έργο περιλαμβάνει:

  • Προσθήκη νέας πτέρυγας 3, κατ’ επέκταση της υπάρχουσας πτέρυγας Β συνολικής επιφάνειας 2.100 τ.μ. που περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους  εκτιμώμενου προϋπολογισμού  2.940.000 ευρώ.
  • Γέφυρα σύνδεσης (σε 3 ορόφους του κτιρίου 3 με το κτίριο Γ), επιφάνειας 72 τ.μ.  εκτιμώμενου προϋπολογισμού  72.000 ευρώ.
  • Προσθήκη ισογείου αποθήκης επιφάνειας 150 τ.μ., κατ’ επέκταση του κτιρίου Ε : εκτιμώμενου προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
  • Αναδιαρρυθμίσεις  χώρων στα κτίρια Α, Β, Γ και Ε συνολικής επιφάνειας 1.822 τ.μ. : εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1.822.000 ευρώ.
  • Πρόσθετες Η/Μ επεμβάσεις εκτιμώμενου προϋπολογισμού  278.796,76 ευρώ.

Το άθροισμα των παραπάνω παρεμβάσεων, συνυπολογίζοντας όλες τις επιπρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις προϋπολογίζεται στα 7.113.196 ευρώ.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ