Ο εκσυγχρονισμός της αστυνομίας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αστυνομικών Συνδικάτων

Newsroom
Newsroom

Τι είπε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης Στέλιος Καρακούδης

Συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Αστυνομικών Συνδικάτων (CESP) στο Candia Maris. Στη διάρκεια των εργασιών χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης και Γ' Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Στέλιος Καρακούδης.

Συνέδριο αστυνομικά συνδικάτα
Η Ελληνική αντιπροσωπεία με την προεδρία του CESP

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καρακούδης στον χαιρετισμό του σημείωσε τα εξής:

"Ως Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης σας καλωσορίζω στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αστυνομικών Συνδικάτων (CESP) που έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στην έδρα του σωματείου μας στο όμορφο Ηράκλειο Κρήτης.
Στους αξιότιμους αγαπητούς σύνεδρους του Συμβουλίου, ευχόμαστε πρωτίστως να έχετε μία ευχάριστη και όμορφη διαμονή. 
Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου αυτού στην πόλη μας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, αφενός γιατί αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά στο νησί μας και αφετέρου διότι το Συνέδριο αυτό διοργανώνεται ξανά στη χώρα μας μετά από 18 ολόκληρα χρόνια.  
Αναφερόμενος κυρίως στους επισκέπτες μας, σε μία πρώτη γνωριμία με την πόλη μας, το Ηράκλειο που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης. Αποτελεί έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς επίσης έδρα της Εκκλησίας της Κρήτης. Ο Δήμος Ηρακλείου, είναι ο τέταρτος πολυπληθέστερος Δήμος στην Ελλάδα. Η αστική περιοχή του Ηρακλείου, αριθμεί περί τους 211.370 κατοίκους.
Ο τουρισμός είναι το κύριο έσοδο και η «βαριά βιομηχανία» του τόπου μας με τους τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο την πόλη μας να ξεπερνούν τα 4.000.000 πολίτες από όλο τον πλανήτη.
Πέρα από την κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η τοπική Αστυνομία έχει πλήθος άλλων ζητημάτων να διαχειριστεί καθώς στην πόλη μας λειτουργούν Δικαστικό Μέγαρο, δύο δημόσια νοσοκομεία, δύο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αθλητικές ομάδες σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, αλλά και έναν αερολιμένα ο οποίος είναι ο πρώτος σε πτήσεις τσάρτερ στην Ελλάδα.

αστυνομικά συνδικάτα συνέδριο
Ο κ. Καρακουδης με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αστυνομικών Κύπρου Χαραλάμπους Κυριάκο


Παρά τις προκλήσεις αυτές και τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η τοπική Αστυνομία, έχει κατορθώσει το αίσθημα ασφάλειας να έχει εμπεδωθεί σε όλους τους πολίτες, πετυχαίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο, τόσο η πόλη μας το Ηράκλειο, όσο και το νησί μας η Κρήτη, να αποτελεί πλέον για κάθε ξένο επισκέπτη έναν από τους πρώτους σε προτίμηση προορισμούς ανά τον κόσμο, λόγω του υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών ασφαλείας που προσφέρουν οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτόν τον τόπο. 

αστυνομικά συνδικάτα συνέδριο
Ο κ. Στέλιος Καρακούδης


Αγαπητοί σύνεδροι, κυρίες και κύριοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ τα αποτελέσματα των εργασιών του Συνεδρίου μας να συμβάλουν καθοριστικά στην επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού, που δεν είναι άλλος από την προβολή και ανάπτυξη μέσα από δημόσιο διάλογο καινοτόμων σκέψεων και προτάσεων με απώτερο σκοπό τον περαιτέρω εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλες τις άλλες ώρες της ΕΕ, με την βελτίωση παράλληλα του εργασιακού και υπηρεσιακού βίου των Αστυνομικών, αναβαθμίζοντας έτσι με το καθημερινό τους έργο την προσφορά τους στην κοινωνία, προσφέροντας συνάμα τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς για μία περισσότερο δίκαιη αλλά και πιο ασφαλή κοινωνία για όλους".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ