Ο κορωνοϊός "χτύπησε" και την παραγωγή

Ο κορωνοϊός "χτύπησε" και την παραγωγή

Τετάστιες ποσότητες αγροτικών προϊόντων μένουν αδιάθετες - Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Δήμαρχος Φαιστού με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Σοβαρά προβλήματα στην αγροτική παραγωγή, αλλά και εν γένει στον αγροτικό κλάδο, παρατηρούνται μετά από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό. 

Ειδικότερα στην περιοχή της Μεσαράς και του Δήμου Φαιστού, τα προβλήματα είναι ακόμα μεγαλύτερα, αφού τεράστιες ποσότητες παραμένουν αδιάθετες, από προϊόντα μάλιστα πρώτης ποιότητας, καθώς δεν μπορούν να πωληθούν. 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κατάστασης και με δεδομένο πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πλήττεται ο αγροτικός κλάδος στο Δήμο Φαιστού, η Δημοτική Αρχή επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα, στον οποίο και περιέγραψε αναλυτικά το πρόβλημα και τις προεκτάσεις του. 

Ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης ειδικότερα, επισήμανε στον Υφυπουργό πως αυτή είναι η τρίτη φορά που πλήττεται ο Δήμος μετά από την Tuta Absoluta και τον δάκο, τονίζοντας του πως οι τωρινές καταστάσεις είναι οι δυσκολότερες, αφού μετά από μια σειρά προβλημάτων, τίθενται πλέον ζητήματα βιωσιμότητας του κλάδου, αλλά και επιβίωσης των παραγωγών την επόμενη ημέρα, μετά την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κορωνοϊό. 

Ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι ζήτησαν από τον Υφυπουργό να λάβει μια σειρά από μέτρα, τονίζοντας του πως η κυβέρνηση και το Υπουργείο οφείλουν να δείξουν τη δέουσα ευαισθησία απέναντι σε έναν κλάδο, τον οποίο θα χρειαστεί η χώρα στην προσπάθεια αναγέννησης της μετά από την ολοκλήρωση της κρίσης του κορωνοϊού. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ