"Ο Μανώλης Γλέζος ας γίνει παράδειγμα για όλους μας"

"Ο Μανώλης Γλέζος ας γίνει παράδειγμα για όλους μας"

Συλλυπητήρια Ανακοίνωση της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος και του Πολιτιστικού Σύλλογου Δαμάστας, για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου

Συλλυπητήρια ανακοίνωση με αφορμή την κηδεία του Μανώλη Γλέζου εξέδωσαν η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δαμάστας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαμάστας.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τα εξής:

"Εκφράζουμε τη λύπη μας αλλά και τον σεβασμό μας για τη ζωή και την μνήμη του Μανώλη Γλέζου. 
Αγωνιστές σαν το Γλέζο ανεβάζουν τον άνθρωπό από τη λάσπη στα άστρα. Άναψε την πρώτη σπίθα ελπίδας σε ολόκληρη την Ευρώπη, δείχνοντας ότι ο Φασισμός δεν είναι ανίκητος, όταν 19 χρονών παιδί μαζί με τον Απόστολο Σάντα κατέβασαν την χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη. Σύμβολο ηρωισμού και αγώνων.

Ασυμβίβαστος με τις ιδέες και τις αξίες του παρά τις διώξεις, τις φυλακίσεις και τις καταδίκες. Βαθιά όμως ευαίσθητος και ανθρώπινος. Αυθεντικός μαχητής για ελευθερία, ισότητα, δημοκρατία και δικαιοσύνη
Με αυτό το αδάμαστο φρόνημα του που τον διέκρινε, έδωσε μεγάλες μάχες ως Ευρωβουλευτής αλλά και ως Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, για τη δικαίωση της Ελλάδας για το αίμα και τον όλεθρο που άφησαν πίσω τους το 1944 οι Γερμανοί Ναζί.

Σε ευχαριστούμε πολύ Μανώλη για όλα όσα μας πρόσφερες
Ας γίνεις φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Καλό σου ταξίδι!
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του Μανώλη Γλέζου".
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ