Ο πρώην αντιδήμαρχος απαντά στον Δήμαρχο για τις παιδικές χαρές

Ο πρώην αντιδήμαρχος απαντά στον Δήμαρχο για τις παιδικές χαρές

Στον Δήμο Χερσονήσου

Με αφορμή ανακοίνωση του Δήμου Χερσονήσου σχετικά με την υπογραφή εργολαβικής σύμβασης για την αναβάθμιση παιδικών χαρών στο Δήμο, ο Γιώργος Μεραμβελιωτάκης Πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Χερσονήσου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: 

"Για άλλη μια φορά αναγκάζομαι να απαντήσω σε ανακριβή δημοσιεύματα του Δημάρχου τα οποία αφορούν υποτιθέμενη υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης του για τις παιδικές χαρές του Δήμου Χερσονήσου. Επιεικώς, θα τα χαρακτήριζα προεκλογικές και μετεκλογικές κοροϊδίες, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να παραπλανούν τους δημότες. Για του λόγου το αληθές, στο τέλος του κειμένου παραθέτω το πρακτικό απόφασης με αρ.27 05/12/17 του δημοτικού συμβουλίου το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα και με την παρουσία του κ. Σέγκου, τότε ως αντιπολίτευση. Το έργο υπό την επίβλεψη της προηγούμενης Δημοτικής  Αρχής , δημοπρατήθηκε άμεσα , με τελευταία προθεσμία ηλεκτρονικού διαγωνισμού 27/04/18 , όπου ήταν και η λήξη προθεσμίας υποβολής προσφορών (με αριθμό αποσφράγισης Κ30502018 ,03/05/18).Λόγω έλλειψης δικαιολογητικών υπαιτιότητας των συμμετεχόντων εργολάβων στον διαγωνισμό ,ακυρώθηκε και επανα-δημοπρατήθηκε.

  Σε ερώτημα που θέτουν οι δημότες, γιατί δεν εντάχθηκαν σε μελέτες  παιδικές χαρές και στα υπόλοιπά διαμερίσματα του Δήμου , θα επαναλάβω ότι είχα τονίσει και στο δημοτικό συμβούλιο. Λόγω της ένταξης του έργου στο πράσινο ταμείο, αλλά και συγκεκριμένων διαδικασιών που έπρεπε να εκτελεστούν άμεσα , καθώς οι ημερομηνίες κατάθεσης των μελετών ήταν καταληκτικές, έπρεπε να κινηθούμε ταχύτατα , και έτσι εντάξαμε αρχικά όλες εκείνες τις παιδικές χαρές που οι χώροι εγκατάστασης τους πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

  Άμεσα με δική μου εντολή ξεκίνησαν και οι μελέτες για τα διαμερίσματα τα οποία δεν είχαν ενταχθεί στην πρώτη, από τον τότε ειδικό συνεργάτη Μιχάλη Βασιλείου ,ο οποίος και ολοκλήρωσε την μελέτη του Σγουροκεφαλίου , της Ανώπολης , την μελέτη εντός Αμερικάνικης βάσης στις Γούρνες αλλά και των Μαλίων. Στην τελευταία, υπήρξε ένα πρόβλημα με το ακίνητο που είχε ξεκινήσει ήδη η διαδικασία αναστροφής του, το οποίο είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο στην ΔΕΥΑΧ για να μπορεί να γίνει η δημοπράτηση του. Τέλος, είχε ξεκινήσει η διερεύνηση ακινήτων και σε άλλα διαμερίσματα όπως, Ελιά , Κοκκίνη Χάνι, Κάτω Γούβες κ.α.

  Πραγματικά ,με θλίβει το γεγονός να πρέπει να ασχολούμαστε με ψευδή και ανακριβή δημοσιεύματα της τωρινής Δημοτικής Αρχής , αντί με έργα που θα πήγαιναν μπροστά το Δήμο μας .Μια Δημοτική Αρχή , που θα επαναλάβω ακόμα μια φορά, με κίνδυνο να γίνω γραφικός , ότι δυστυχώς , στα σχεδόν δύο χρόνια πορείας της ,δεν έχει να επιδείξει ούτε μια μελέτη, αλλά προσπαθεί να καρπωθεί τα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και να κοροϊδέψει και μετεκλογικά τον δημότη, παρουσιάζοντας τα ως δικά της .Κρίμα που η μόνη υλοποιημένη δέσμευση της, είναι η επαγγελματική αποκατάσταση των συμμετεχόντων στα ψηφοδέλτια της  , επιτυχόντων και μη, με διάφορους τρόπους , όπως 24ωρες ανακοινώσεις προσλήψεων, αναγκάζοντας με να επικοινωνήσω με τον Διευθυντή διοικητικών υπηρεσιών και να ζήτω τα προσόντα που τέθηκαν ως ζητούμενο για την πρόσληψη συμμετεχόντων σε διάφορες θέσεις.  

  Κλείνοντας, είναι υποχρέωση μας να μην αφήνουμε τον πολίτη να παραπλανείται αλλά να λέμε αλήθειες, ώστε να του παρέχουμε την ενημέρωση που του αρμόζει , αλλά και από την άλλη δίνεται μια ευκαιρία να φανεί η σιωπηρή, μελετημένη , αποτελεσματική αλλά και συνεχής δουλειά που έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή σε όλους τους τομείς.   

Θέµα 2ο Η∆: «Περί έγκρισης υποβολής προτάσεων χρηµατοδότησης του έργου «Βελτίωση υφιστάµενων παιδικών χαρών» (αρ. Μελέτης 19-ΤΡΟΠ./2017 ∆/νσης Τ.Υ.) και της προµήθειας «Προµήθεια οργάνων παιδικών χαρών ∆.Χερσονήσου» (αρ.µελέτης 09/2017 της ∆/νσης Τ.Υ.) στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ (Χρηµατοδοτικό Πρόγραµµα «∆ΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», άξονας προτεραιότητας «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2017», για τα έτη 2017-2018, στο Μέτρο 2 και δέσµευσης του ∆ήµου για την κάλυψη του επιπλέον ποσού από ίδιους πόρους (ΕΣΟ∆Α).» 

4. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου έδωσε το λόγο στον Αντιδήµαρχο Τεχνικών Έργων και Χωροταξικού Σχεδιασµού κ. Μεραµβελιωτάκη Γεώργιο, ο οποίος εισηγήθηκε το θέµα…"


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ