Ο Σωκράτης Βαρδάκης για τα Εσπερινά Λύκεια

Ο Σωκράτης Βαρδάκης για τα Εσπερινά Λύκεια

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ, επιλέγει να στερήσει το όνειρο και το δικαίωμα στη μόρφωση από τα παιδιά που φοιτούν σε εσπερινά Λύκεια», τόνισε ο βουλευτής Ηρακλείου στην ολομέλεια

 

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, αναδείχθηκε η αναλγησία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την κατάργηση του 1% των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίοι προέρχονται από τα Εσπερινά Λύκεια.

Όπως τόνισε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, αποκλείονται από την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, άνθρωποι που συνειδητά φοιτούν στα εσπερινά Λύκεια. Είναι μαθητές εργαζόμενοι, όπου πραγματικές ανάγκες τους ανάγκασαν να διακόψουν τις εγκύκλιες σπουδές τους σε μικρότερη ηλικία και ενήλικες πια, εργαζόμενοι και συχνά και γονείς, αναζητούν τη δικιά τους ευκαιρία για συνέχιση των σπουδών τους, για να βελτιώσουν την προσωπική και κοινωνική τους υπόσταση.

Αυτήν την κατηγορία των ανθρώπων, η Κυβέρνηση της ΝΔ, επιλέγει να τους στερήσει το όνειρο και το δικαίωμα στη μόρφωση.

Ένα όνειρο που εκδήλωσαν, μέσω μίας επιστολής, βάσει της οποίας προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση καταθέτοντας την ως κοινοβουλευτική αναφορά και την οποία επιστολή, κατέθεσα στα πρακτικά της Βουλής κατά την ομιλία μου.

Στο νομοσχέδιο αγνοείται ο λόγος και ο ρόλος ύπαρξης των Εσπερινών Λυκείων της χώρας έτσι όπως διαμορφώθηκε από το ν. 4547/18 άρθ. 105. Η Εσπερινή Εκπαίδευση διώκεται, αφανίζεται και εξοβελίζεται, με την εξίσωση της βαθμολογίας ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕΛ, η δεύτερη ευκαιρία στη δια βίου μάθηση την οποία το ίδιο το Υπουργείο ευαγγελίζεται.

Ο κ. Βαρδάκης, ζήτησε επιτακτικά από την Υπουργό, να μην καταργηθεί η παραπάνω διάταξη που αποκλείει τους μαθητές αυτούς από την είσοδό τους στα Πανεπιστήμια, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι θα περιμένει μέχρι το τέλος της συζήτησης του νομοσχεδίου, ώστε να προχωρήσει στις σχετικές νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Σχετική τοποθέτηση έκαναν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ