Ο Στέλιος Ορφανός για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα
Η τοποθέτηση του Στ. Ορφανού στη συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο
Η τοποθέτηση του Στ. Ορφανού στη συζήτηση για το "Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στατηγικής 2000-2023" στην Περιφέρεια Κρήτης:
"Όσο κι αν οι ηγέτες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ –και οι πρόθυμοι κομπάρσοι άλλων κομμάτων – παριστάνουν ότι σφάζονται, μπροστά στις κάμερες, πάνω σε δήθεν . . . τεράστιες διαφορές, όσο κι αν τα παρακάτω στελέχη τους σε περιφέρειες, δήμους και άλλα όργανα προβάλουν προεκλογικά δήθεν . . . τεράστιες διαφορές μεταξύ τους στις προσωπικές τους ικανότητες και στο υποκριτικό τους ταλέντο, έρχονται συζητήσεις όπως για το ΜΠΔΣ στις περιφέρειες –στη σημερινή συνεδρίαση- και τους δήμους, για να ξεσκεπάσουν πως όλοι μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Είναι σαν δυο ίδιες εικόνες, που ψάχνεις να βρεις δέκα κρυμμένες ασήμαντες διαφορές . . .
Το ΜΠΔΣ που έφτιαξε η κυβέρνηση με τις υποδείξεις της ΕΕ (πριν και μετά τα μνημόνια) το έστειλε για να τοποθετηθούν - δεσμευτούν περιφέρειες και δήμοι πριν το ψηφίσει στη Βουλή.
Ξεκάθαρα λέει ότι από φέτος μέχρι και το 2023, κάθε χρόνο, θα συνεχίσουν οι ίδιοι και μεγαλύτεροι φόροι, τέλη, βάρη για το λαό για να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, με ελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ θα συνεχιστούν οι περικοπές σε περιφέρειες, δήμους και γενικά στις λαϊκές ανάγκες (παιδεία, υγεία, προστασία από φυσικές καταστροφές κα), η εμπορευματοποίηση και «απελευθέρωση» - ιδιωτικοποίησή τους.
Σε αυτό συμφωνούν και το ψηφίζουν όλα τα κόμματα –εκτός ΚΚΕ- , όλοι οι σύμβουλοι σε περιφέρειες και δήμους –εκτός Λαϊκής Συσπείρωσης – και όλα τα στελέχη τους που κατεβαίνουν υποψήφιοι παριστάνοντας τους «ανεξάρτητους», «αδέσμευτους», «υπερκομματικούς».
Οι «διαχωριστικές γραμμές» μεταξύ τους είναι πια σχεδόν αόρατες, γιατί όλοι συμφωνούν να πληρώνει ο λαός για να κερδίζει το κεφάλαιο. Οι «διαφορές» τους περιορίζονται στο ποιες και πόσες επενδύσεις θα προσελκύσει ο καθένας, στο ποια και πόσα βάρη θα φορτώσουν στο λαό, στο ποια και πόσα ψίχουλα παρηγοριάς θα σερβίρουν, μαζί με παραμύθια αποπροσανατολισμού και υπονόμευσης των αγωνιστικών διαθέσεων του λαού.
Σε τέτοια αντιλαϊκά ΜΠΔΣ δεσμεύονται μέχρι το 2023, οι ίδιοι υποψήφιοι που στους προεκλογικούς τους λόγους υπόσχονται κοροϊδεύοντας ανέξοδα και ξετσίπωτα. . . ανακούφιση του λαού, . . . διεκδίκηση κονδυλίων, . . . νέο «ήθος και ύφος» της εξουσίας.
Τη διαφορά σε όφελος του λαού δεν θέλει και δεν μπορεί να την κάνει κανείς από αυτά τα κόμματα και τους υποψήφιους.
Μόνο το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση μπορούν να κάνουν τη διαφορά : να βοηθήσουν να οργανωθεί και να προσανατολιστεί η λαϊκή πάλη σε μια αποτελεσματική παρεμπόδιση των σχεδίων του κεφαλαίου, σε απόσπαση μέτρων ανακούφισης του λαού. Μόνο μια δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση σήμερα – που θα εκφραστεί και σε όλες τις κάλπες – θα ανοίξει δρόμο αύριο στο λαό για μεγαλύτερες ανατροπές και καταχτήσεις.
- Η φουρτουνιασμένη θάλασσα σταμάτησε τις έρευνες για τον ψαροντουφεκά
- Βιβλία για το νερό δώρισαν στους μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΑΝ
- Έπεσε άνδρας από τα Τείχη