Ο σύλλογος "Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές" αποχαιρετά τον Νίκο Ζαχαριουδάκη

Ο σύλλογος "Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές" αποχαιρετά τον Νίκο Ζαχαριουδάκη

Έφυγε νικημένος από τον κορωνοϊό

Βαθιά θλίψη στον Σύλλογο "Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές" έχει προκαλέσει η απώλεια του Νίκου Ζαχαριουδάκη, ιδρυτικού μέλους του Συλλόγου που "έφυγε" από τη ζωή νικημένος από τον κορωνοϊό.

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωση του προέδρου του Συλλόγου Δρ. Μηνά Τσικριτσή επισημαίνονται τα εξής:

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα την απώλεια του αγαπητού φίλου Νίκου Ζαχαριουδάκη, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου μας “Μινωικός Πολιτισμός και Γραφές” ο οποίος απεβίωσε μετά την θεραπεία του από τις επιπλοκές του Κοβιτ. 

Ο Νίκος Ζαχαριουδάκης υπήρξε ένας υπέροχος άνθρωπος, με πολλά ενδιαφέροντα ανάμεσα στα οποία και ο μινωικός πολιτισμός, και ανέπτυξε σημαντική δράση στην διάδοση των Αιγαιακών γραφών με τις ιδέες του, ειδικά μας είχε φτιάξει τα ειλητάρια γραφής των Μινωιτών, μουσικά αρχαία όργανα Λύρες, μουσικούς αυλούς κ.α . Ήταν ένα από ιδρυτικά μέλη του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου μας και συμμετείχε τακτικά σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ. Σ. αλλά και τις δράσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε και απεφάσισε να καταθέσει στην μνήμη του 300 Ευρώ σε λογαριασμό της Παγκρήτιας Τράπεζας και να παραστεί με τρία άτομα του ΔΣ στην κηδεία του, η οποία θα γίνει Τετάρτη στο Νέο Κοιμητήριο στις 2μ.μ. Παράλληλα  εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά στους οικείους του και στη σύζυγό του, Ειρήνη Τσουκάλη ταμία του Συλλόγου μας.

Ο πρόεδρος στην μνήμη του θα αποχαιρετήσει τον θανόντα με το ποίημα του Ν.Βρεττάκου που τόσο άρεσε στον Νικόλαο.

Η Ελληνική γλώσσα
Όταν κάποτε φύγω από τούτο το φως
θα ελιχθώ προς τα πάνω όπως ένα
ρυακάκι πού μουρμουρίζει.
Κι αν τυχόν κάπου ανάμεσα
στους γαλάζιους διαδρόμους
συναντήσω αγγέλους, θα τους
μιλήσω Eλληνικά, επειδή
δεν ξέρουνε γλώσσες. Μιλάνε
μεταξύ τους μέ μουσική".  

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ