Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για τις ΚΥΑ Ελαφονήσου, Φαλασάρνων, Μπάλου

Newsroom
Newsroom

"Μετά από 27 χρόνια αδιάλειπτων αγώνων, επιτέλους, οι τρεις προστατευόμενες περιοχές αποκτούν πλέον στοιχειώδη θεσμική θωράκιση" επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση

Μετά από 27 χρόνια αδιάλειπτων αγώνων, επιτέλους, οι τρεις προστατευόμενες περιοχές αποκτούν  πλέον στοιχειώδη θεσμική θωράκιση, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων με αφορμή τις ΚΥΑ που αφορούν στην προστασία Ελαφονήσου, Φαλασάρνων και Μπάλου.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνονται ακόμη τα εξής:

"Το πλαίσιο αυτό ήταν εξαιρετικά απαραίτητο και επείγον καθώς και οι τρεις υπόκεινται σε βάρβαρη εκμετάλλευση και η υποβάθμισή τους ήταν διαρκής. Η αφαίρεση των Γαλάζιων σημαιών από τα Φαλάσαρνα είναι αποτέλεσμα αυτής της υποβάθμισης και της  λογικής , όπου οι έμποροι της Φύσης πλασάρουν , ότι «ανάπτυξη» είναι η χυδαία εμπορικοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος με αναπαραγωγή του  κακέκτυπου της Μυκόνου.

Η θέσπιση ορίων και κανόνων ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία. Αναγκαία επίσης είναι η εμπέδωση της αρχής, ότι η ανάπτυξη δεν μετριέται πάντα και μόνον με όρους χρημάτων και κυρίως με τα κέρδη των λίγων.

Οι τρεις ΚΥΑ έρχονται να υπηρετήσουν αυτόν το στόχο, ως προσωρινό μέτρο. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ χαιρετίζει αυτή την εξέλιξη. 

Δηλώνει εντούτοις ότι ο αγώνας συνεχίζεται, σε όλα τα επίπεδα, για την οριστική και ασφαλή  λύση: Την ολοκλήρωση των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ) και την υπογραφή των αντίστοιχων Προεδρικών Διαταγμάτων, με παράλληλο αγώνα για επιστροφή της τοπικότητας στις αποφάσεις και στο φορέα διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ