"Όχι" των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ στην παραχώρηση του ιματισμού σε ιδιώτες

"Όχι" των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ στην παραχώρηση του ιματισμού σε ιδιώτες

Αντίθετο είναι το σωματείο εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ στην απόφαση του νοσοκομείου να παραχωρήσει τον ιματισμό σε ιδιώτες.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής

"Η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε την έναρξη έρευνας αγοράς για την παράδοση του ακάθαρτου ιματισμού σε ιδιώτες! Μάλιστα τόση ήταν η ικανοποίηση της διοίκησης για την απόφαση αυτή που πρότεινε μετά την παραχώρηση του ιματισμού, ο διαθέσιμος χώρος να εκχωρηθεί κι αυτός  σε ιδιώτη για άλλη δραστηριότητα.
Με την απόφαση αυτή αποδεικνύεται η συνειδητή και σκόπιμη υποβάθμιση της υπηρεσίας ιματισμού και της απαξίωσης μηχανημάτων διαχρονικά απ’ όλες τις διοικήσεις, η οποία οδηγεί στην «δικαιολόγηση» της εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες. Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψή μας ότι αποτελεί στρατηγική στόχευση των κυβερνήσεων διαχρονικά και των διοικήσεών τους, που αντιμετωπίζουν την υγεία ως κόστος αλλά και ως πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες με οδυνηρές συνέπειες για εργαζόμενους και ασθενείς.
Τα ίδια επιχειρήματα περί κόστους και ασφάλειας ακούγονταν πάντα από όλες τις διοικήσεις του ΠΑΓΝΗ, της 7ης ΥΠΕ και του Υπουργείου για να δικαιολογήσουν τη στρατηγική επιλογή να ξεφορτωθεί το κράτος τις όποιες ακόμα δημόσιες λειτουργίες υπάρχουν στα νοσοκομεία, ξεκινώντας από τις υποστηρικτικές λειτουργίες. Η εξέλιξη αυτή πρέπει να σημάνει συναγερμό για όλους τους εργαζόμενους και ειδικά τους συμβασιούχους."

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ