"Οι αγώνες δε θα μπουν στο γύψο!"

Σε κινητοποίηση προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική εκπαίδευση Νομού Χανίων

Κάλεσμα σε συγκέντρωση την ερχόμενη Πέμπτη 9/7 απευθύνει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική εκπαίδευση Νομού Χανίων.

"Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο! Οι αγώνες δε θα μπουν στο γύψο!" τονίζουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους.

Η κινητοποίηση θα γίνει  στις 20:00, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, μαζί με άλλα συνδικάτα και φορείς.

 

Όλη η ανακοίνωση

 

Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο!

Οι αγώνες δε θα μπουν στο γύψο!

Συνάδελφοι, 

Η κυβέρνηση, αφού προετοίμασε το έδαφος με τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ από την περίοδο της καραντίνας, επιδιώκει με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο, όμοιο με το νόμο του 1971, να προωθήσει νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλούς, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες.

Κατέθεσε το σχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Το “νομοσχέδιο”, ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.

Η συμμετοχή σε διαδήλωση ανάγεται σε ιδιώνυμο αφού:

“Όσοι συμμετέχουν σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, η οποία έχει απαγορευτεί τιμωρούνται με φυλάκιση από ένα (1) έως δύο (2) έτη.” (άρθρο 14).

“Εξουσιοδοτείται ο υπουργός δημόσιας τάξης να ρυθμίζει τα περί διάλυσης των συγκεντρώσεων” κατά το δοκούν και με συνοπτικές διαδικασίες.” (άρθρο 15). 

“Ο οργανωτής δημόσιας συνάθροισης ευθύνεται για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής και της ιδιοκτησίας τους...” Με τη διάταξη αυτή ενορχηστρώνεται κι ανοίγει ο δρόμος για εκτεταμένες προβοκάτσιες. (άρθρο 14)

Φέρνουν ξανά το χωροφύλακα μέσα στα σωματεία, στις διαδηλώσεις, στις συνελεύσεις!

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων και ειδικά στην παρούσα περίοδο δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. Πέρα από τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων, σήμερα έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία. Η κανονικότητά τους επιτάσσει σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο κεφάλι. Η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο. 

Οι εργαζόμενοι να ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα. Αυτό που δεν πέτυχαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να κλείσουν το στόμα των υγειονομικών των εργαζόμενων στα super market, των εκπαιδευτικών, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όλων των εργαζομένων και συνολικά του λαού μας, να μην τους επιτρέψουμε να το κάνουν τώρα με την κατάθεση αυτού το χουντικού εκτρώματος.

Να μείνει στα χαρτιά!

Καλούμε στη συγκέντρωση την Πέμπτη 9/7, στις 20:00, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, μαζί με άλλα συνδικάτα και φορείς.

Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ