Οι αγρότες στηρίζουν την αυριανή απεργία

Οι αγρότες στηρίζουν την αυριανή απεργία

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων συμπορεύεται με τα σωματεία εργαζομένων για την αυριανή απεργία.

"Η αγροτιά φορά μάσκα αλλά έχει φωνή! ", αναφέρει, σε ανακοίνωσή του.

Τα αιτήματα

Οι αγρότες προβάλουν τα αιτήματά τους ως εξής:

"ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% παραγωγή και κεφάλαιο από κάθε φυσικό κίνδυνο και νόσο, δραστική μείωση ασφαλίστρων.
Κατώτερες εγγυημένες τιμές σε λάδι και άλλα προϊόντα, να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, να ανταποκρίνονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης. Φτηνά προϊόντα για τον λαό ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων-βιομηχάνων.
Κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών όσο διαρκεί η πανδημία. 
Κατάργηση ΦΠΑ σε μέσα, εφόδια, είδη πρώτης ανάγκης, αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος, καμιά διακοπή ρεύματος.
Εξασφάλιση ενιαίας πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτιας και ασφαλούς εφαρμογής του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου. Άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες απαραίτητου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία κατάργηση εισφοράς 2% για τους βιοπαλαιστές ελαιοπαραγωγούς.
Πραγματοποίηση καταγραφής και οριζόντιας αποζημίωσης στο 100% της καταστροφής από δάκο από τον ΕΛΓΑ για την περασμένη καλλιεργητική περίοδο. 
Αύξηση αφορολόγητου ορίου στα 12.000€ και να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ από το κράτος όσο διαρκεί η πανδημία. Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος. 
Καμιά κατάσχεση/πλειστηριασμός χωραφιού, σπιτιού, καμιά διακοπή ρεύματος, νερού. Κούρεμα χρεών, ιδιαίτερα δάνεια που έχουν αποπληρωθεί 2 και 3 φορές, με τα πανωτόκια να θεωρούνται πληρωτέα. Αναστολή κατασχέσεων, μέτρων αναγκαστικής είσπραξης προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ