Οι αγροτικοί σύλλογοι του νομού Ηρακλείου "αποχαιρετούν" τον Βαγγέλη Μπούτα

Οι αγροτικοί σύλλογοι του νομού Ηρακλείου "αποχαιρετούν" τον Βαγγέλη Μπούτα

Αφιέρωσε τη ζωή του στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα, αναφέρουν σε κοινή συλλυπητήρια ανακοίνωσή τους

Θλίψη στον αγροτικό κόσμο και του νομού Ηρακλείου προκάλεσε η είδηση του θανάτου του αγροτοσυνδικαλιστή και πρώην βουλευτή Βαγγέλη Μπούτα, Οι αγροτικοί σύλλογοι του νομού, σε κοινή τους συλλυπητήρια ανακοίνωση αναφέρουν:

"Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου, Νίκος Καζαντζάκης και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα του νομού Ηρακλείου, με βαθιά θλίψη και οδύνη απευθύνει το «ύστατο χαίρε» στον συνάδελφο Βαγγέλη Μπούτα, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, πρώην πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας για πολλά χρόνια, πρωτοπόρο, συνεπή, μαχητικό, ασυμβίβαστο και σεμνό αγωνιστή της αγροτιάς, εμβληματική μορφή του αγροτικού κινήματος στη χώρα μας.
Από τα νεανικά του χρόνια ανέπτυξε δράση στο αγροτικό κίνημα, είχε ενεργή και πρωτοπόρα συμβολή στην οργάνωση των αγώνων της αγροτιάς και για αυτήν τη δράση του έχαιρε μεγάλου κύρους και αναγνώρισης από τους συναδέλφους αγρότες της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας.
Ο Βαγγέλης γεννήθηκε το 1954 στη Μητρόπολη Καρδίτσας από γονείς αγρότες. Από μικρή ηλικία δούλευε στα χωράφια και παράλληλα εντάχθηκε στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Διατέλεσε αρχικά μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου του χωριού του και γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Μετέπειτα πρόεδρος και αντιπρόεδρος στην Ένωση Συνεταιρισμών Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ και γραμματέας της ΓΕΣΑΣΕ. Υπήρξε, επίσης, πρόεδρος στην Κοινότητα της Μητρόπολης από το 1987 έως το 1993. Μετά ανέλαβε πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας ως το 2019.
Συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία της ΠΑΣΥ, στους μεγάλους αγώνες του Μπλόκου της Νίκαιας και στη συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Ήταν αγαπητός στους βιοπαλαιστές αγρότες του νομού Ηρακλείου, τον οποίο επισκέφθηκε τελευταία φορά τον Δεκέμβρη του 2016, οπότε και πραγματοποιήθηκε Παγκρήτια Σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων στις Αρχάνες. 
Το παράδειγμά του, η πρωτοπόρα δράση του ενέπνευσε τις νέες γενιές των συνδικαλιστών του αγροτικού κινήματος, δηλώνουμε περήφανοι που συμπορευτήκαμε με τον συνάδελφο Βαγγέλη Μπούτα. 
Η απουσία του είναι ήδη αισθητή σε μια περίοδο που αγρότες και κτηνοτρόφοι δέχονται νέα επίθεση στη ζωή και το εισόδημά τους με την εφαρμοζόμενη πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και την ΚΑΠ της ΕΕ. Χαμηλή τιμή πώλησης των αγροτικών προϊόντων κάτω από το υψηλότατο κόστος παραγωγής, η κοροϊδία πάει σύννεφο και από αυτή την κυβέρνηση όπως με το αγροτικό πετρέλαιο και δεσμεύσεις που δεν τηρεί, χαράτσια, χρέη, υπέρογκη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές οδηγούν στο ξεκλήρισμα και τη φτώχεια ένα τμήμα των μικρών και μεσαίων Ελλήνων αγροτοκτηνοτρόφων.
Δεν αποχαιρετάμε τον Βαγγέλη Μπούτα. Θα είναι μαζί μας στους καημούς, στους πόθους, στις ελπίδες των αγροτών και κτηνοτρόφων. Στην οργάνωση της πάλης και των διεκδικήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς. Θα είναι μαζί μας στα μεγάλα, μαχητικά μπλόκα, εκεί που χτυπάει η καρδιά του αγροτικού κινήματος και δεν μπορεί να τα σταματήσει καμιά κυβέρνηση, καμιά ποινικοποίηση, καμιά κρατική καταστολή. Αυτή την υπόσχεση δίνουμε, να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία του αγροτικού κινήματος, να δυναμώσουμε την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, τους Αγροτικούς Συλλόγους στον νομό Ηρακλείου, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα στο οποίο αφιέρωσε τη ζωή του. Ο Βαγγέλης Μπούτας θα είναι πάντα κοντά μας στους καημούς, στους πόθους και τις ελπίδες της αγωνιζόμενης αγροτιάς, παραμένει ζωντανός στη συνείδηση και τη λαϊκή μνήμη, εκεί θα βρίσκεται κοντά μας.
Απευθύνουμε τα πιο θερμά της συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του, στην σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά και τα εγγόνια του. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 15.00, στο χωριό του, τη Μητρόπολη Καρδίτσας".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ