Οι δημόσιοι διαγωνισμοί σε αριθμούς του τρίτου τριμήνου του 2019 για την περιφέρεια της Κρήτης

Το τρίτο τρίμηνο του 2019 οι δημόσιοι φορείς δημοσίευσαν περισσότερους από 4.200 ενεργούς διαγωνισμούς στην περιφέρεια της Κρήτης

Το τρίτο τρίμηνο του 2019 οι δημόσιοι φορείς δημοσίευσαν περισσότερους από 4.200 ενεργούς διαγωνισμούς στην περιφέρεια της Κρήτης. Μια εταιρία έχοντας πρόσβαση στις συνεργασίες που έχει συνάψει η εκάστοτε αναθέτουσα αρχή με τους αναδόχους των δημοσίων διαγωνισμών, μπορεί να αποκτήσει ανταγωνιστικό προβάδισμα κατά την υποβολή του φακέλου είτε προμηθεύοντας κάποιο προϊόν είτε παρέχοντας κάποια υπηρεσία.

Μια από τις υψηλότερες συμβάσεις σε προϋπολογισμό που υπογράφηκε το τρίτο τρίμηνο του 2019 αφορούσε την επέκταση και βελτίωση του λιμένα Κολυμβαρίου στα Χανιά με συνολικό προϋπολογισμό 3.803.289€ με προθεσμία περάτωσης του έργου έως τις 29/08/2022.

Οι δημόσιοι φορείς που διέθεσαν τα μεγαλύτερα ποσά ήταν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ρεθύμνης και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Περισσότερες από 380 εταιρίες μοιράστηκαν περισσότερα από 32.000.000€ από τους προαναφερθέντες δημόσιους φορείς. Στους Δήμους της περιφέρειας Κρήτης δημοσιεύθηκαν περισσότερες από 980 συμβάσεις το οποίο αντιστοιχεί στο 29% του συνόλου των δημοσίων διαγωνισμών, στα Πανεπιστήμια δημοσιεύθηκαν περισσότερες από 540 με ποσοστό 16%, στα Νοσοκομεία περισσότερες από 510 με ποσοστό 14% και το υπόλοιπο 41% αφορούσε τους υπόλοιπους δημόσιους φορείς.

Το 33% των δημοσίων διαγωνισμών αφορούσε ποσά έως 5.000€, το 21% από 5.000 έως 10.000€, το 19% από 10.000 έως 20.000€ και το υπόλοιπο 27% μεγαλύτερα ποσά.

Λαμβάνοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα Αναφορές δημοσίων διαγωνισμών η επιχείρηση μπορεί να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τους επερχόμενους διαγωνισμούς αυξάνοντας τις πιθανότητες, στην προσφορά που θα καταθέσει, να είναι περισσότερο ανταγωνιστική.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση