Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι Χανίων για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Newsroom
Newsroom

"Να αποδοθεί στους κατοίκους των Χανίων" αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

"Να αποδοθεί στους κατοίκους το στρατόπεδο Μαρκοπούλου και ο χώρος να χαρακτηριστεί ως αστικό πράσινο" ζητά σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

"Είναι πανθομολογούμενο πως η έλλειψη χώρων πρασίνου και γενικότερα ελεύθερων χώρων στα Χανιά είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης. Στα σχολεία τα παιδιά μας βρίσκονται στριμωγμένα, με τους χώρους αύλησης να είναι τουλάχιστον  ανεπαρκείς χώρους. Την ίδια  στιγμή η  έλλειψη πάρκων και παιδικών χαρών -χώροι που μπορούν να προσφέρουν ποιοτικό χρόνο σε εμάς και τα παιδιά μας- είναι επίσης χαρακτηριστική.

Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο με δεδομένη την έλλειψη χώρων πρασίνου και αναψυχής από την πόλης, ως Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Χανίων συντασσόμαστε με το δίκαιο αίτημα να μετατραπεί το στρατόπεδο Μαρκοπούλου σε αποκλειστικό χώρο Αστικού Πρασίνου, μακριά από κάθε σκέψη για μετατροπή του σε χώρο -μόνιμα ή προσωρινά - στάθμευσης αυτοκινήτων.
Ιδιαίτερα δε, από τη στιγμή που βρίσκεται σε μια ήσυχη συνοικία της πόλης αμιγούς κατοικίας με πολλά παιδιά, η μεγάλη συγκέντρωση αυτοκινήτων θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής και θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών, καθώς τα σχολεία της περιοχής  βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση.
Η δημοτική αρχή έχει ήδη προτείνει για τη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης τρία περιφερειακά πάρκινγκ, που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί, εις βάρος ενός από τους μοναδικούς πνεύμονες πρασίνου που έχει ανάγκη η περιοχή και τα παιδιά μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των κατοίκων.

Διεκδικούμε:

Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να παραχωρηθεί στο Δήμο Χανίων ΔΩΡΕΑΝ. Ο στρατός έχει την υποχρέωση να επιστρέψει το χώρο  στους πολίτες των Χανίων . Είναι αδιανόητο να μεθοδεύεται η αγορά από το Δήμο ενός δημόσιου κτήματος, σε οποιοδήποτε μη συμβολικό τίμημα, επιπλέον διότι κάτι τέτοιο θα δικαιολογήσει εμπορευματικές χρήσεις στο χώρο μελλοντικά.
Να καταργηθούν οι συντελεστές δόμησης και κάλυψης που έχουν ψηφιστεί με την 2/2023 Απόφαση  του δημοτικού  συμβουλίου, καθώς και οι χρήσεις που δεν έχουν σχέση με το πράσινο. Να χαρακτηρισθεί ολόκληρος ο χώρος ως χώρος «Αστικού Πρασίνου».
Μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης να σταματήσει κάθε εργασία εντός του στρατοπέδου, ειδικά οι διαμορφώσεις για τη δημιουργία χώρου «προσωρινής» στάθμευσης, να απομακρυνθούν οι επικίνδυνες κατασκευές και υλικά όπως αμίαντος, συρματοπλέγματα, περιφράξεις και να αποδοθεί ο χώρος του στρατοπέδου στη γειτονιά".

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ