Οι ήρωες υποκλίθηκαν... στους ήρωες!

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης

Το πανό που συγκίνησε και προκάλεσε αίσθηση - Δείτε video

Του Αντώνη Παντινάκη

Δώρα, ευχές αλλά και μία μεγάλη υπόκλιση στους ήρωες που βρίσκονται στο νοσοκομείο (στους ασθενείς αλλά και στο υγειονομικό προσωπικό), είχαμε - όπως έγραψε το cretalive, στο "αντίο" του 2020, από τους άνδρες της Πυροσβεστικής στο Ηράκλειο, καθώς φόρεσαν στολή... Άγιου Βασίλη, συμμετέχοντας σε μία πολύ όμορφη και συνάμα ριψοκίνδυνη δράση!

"Σας ευχαριστούμε που μας κρατάτε όρθιους. Δεν πιστεύαμε στους ήρωες μέχρι που γνωρίσαμε εσάς" έγραφε το πανό που ανάρτησαν, αναγνωρίζοντας τον αγώνα τον οποίο δίνουν όλους αυτούς τους μήνες οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας. Μια αναγνώριση από ανθρώπους που επίσης δίνουν όποτε παραστεί ανάγκη την δική τους μάχη να σωθούν ζωές

"Σήμερα το μήνυμα είναι διπλο: πρώτα απ' όλα να ευχηθούμε στα παιδιά του νοσοκομείου γρήγορη ανάρρωση, ο καινούργιος χρόνος να τα βρει στα σπίτια τους υγιή και δυνατά.Το δεύτερο μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το υγειονομικό προσωπικό, που όλο αυτόν το καιρό αγόγγυστα παλεύει για να μας κρατήσει όρθιους. Με την έλευση του εμβολίου έχουμε μία μεγάλη ελπίδα: να ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητά μας!" είπε ο Επιπυραγός Σταύρος Καλογιαννάκης, διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ.

""Με μεγάλη μας χαρά και τιμή αποδεχθήκαμε και εφέτος της πρόσκληση της Υγειονομικής Περιφέρειας. Σκοπός της δράσης μας ήταν να προσφέρουμε κάποιες στιγμές, κάποια χαμόγελα, κάποια χαρά στα παιδιά αυτά.Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε από την δική μας πλευρά, ήταν να είμαστε σήμερα εδώ. Ευχόμαστε να είναι οι τελευταίες γιορτές που θα περάσουν στο νοσοκομείο και σύντομα υγιείς να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους" πρόσθεσε με τη σειρά του ο Βασιλης Ανδρεαδάκης, πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Ηρακλείου οι “Τρεις Παίδες εν Καμίνω”.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη ανταπέδωσε τις ευχές: "Η παρουσία τους ήταν πολύ συγκινητική, μέσα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία, κοντά στα παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις μέρες και τις οικογένειές τους. Τους ευχαριστούμε μέσα από την ψυχή μας. Τους ευχόμαστε κι εμείς υγεία, και σ' αυτούς και στις οικογένειές τους. Είναι οι άνθρωποι που -όπως οι υγειονομικοί μας προστατεύουν όλους αυτές τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας- έτσι αντίστοιχα και οι Πυροσβέστες μας προστατεύουν σε δύσκολες στιγμές. Όλοι μαζί, μία ομάδα, καλή χρονιά, υγεία και κάθε καλό σε όλους για το 2021 !"

Ο  διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης τόνισε τέλος ότι "η σημερινή εκδήλωση έδωσε στους μικρούς ασθενείς μας μία ιδιαίτερη χαρά. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τους Πυροσβέστες. Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά και το 2021 να είναι καλύτερο από το 2020. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο!".

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ