Οι ισχυροί νοτιάδες ανεβάζουν τις θερμοκρασίες στα ύψη

Οι ισχυροί νοτιάδες ανεβάζουν τις θερμοκρασίες στα ύψη

Ρεκόρ θερμοκρασιών σπάει σήμερα η Κρήτη, όπου καταγράφονται και ισχυρές ριπές ανέμων

Η Άνοιξη έφτασε για τα καλά στην Κρήτη, το καταλάβαμε από τους ισχυρούς νοτιάδες, την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο νησί καταγράφονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες σε όλη την χώρα.

Στη Νεάπολη Λασιθίου το θερμόμετρο σκαρφάλωσε στους 24,2 βαθμούς Κελσίου, στο Τζερμιάδο Λασιθίου στους 24, στις Βρύσες Χανίων τους 23,9, στην πόλη του Ρεθύμνου τους 23,6, στο Φράγμα Ποταμών Ρεθύμνου τους 23,4, στην Φινοκαλιά Λασιθίου τους 23, στην Κνωσό τους 22,8 και στο Ρέθυμνο τους 22,3 βαθμούς Κελσίου.

Θερμοκρασίες

Σε πολλά σημεία του νησιού, σημειώθηκαν, επίσης, ισχυρές ριπές ανέμου. Στα Σταυράκια Ηρακλείου έφτασαν τα 72 χιλιόμετρα την ώρα, στο Λασίθι τα 68, στο λιμάνι του Ηρακλείου τα 66, στην Φινοκαλιά Λασιθίου και Δυτικά του Ηρακλείου τα 61 χιλιόμετρα την ώρα.

Ριπές ανέμων

Οι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώνουν ότι η ισχυρή νοτιοδυτική ροή αερίων μαζών που καταγράφεται στη μέση τροπόσφαιρα της Κεντρικής Μεσογείου έχει ως αποτέλεσμα την έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης προς το Ιόνιο και τις ακτές του σε Ιταλία και Ελλάδα.

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Unsplash

 

Δείτε επίσης:

Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη από την Αφρική την Κυριακή στην Κρήτη

Καλοκαίρι μέσα στον Μάρτη θα ζήσει αύριο η Κρήτη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ