Οι μεν έσπασαν την καραντίνα, οι δε κράτησαν τις επιχειρήσεις ανοικτές παρά την απαγόρευση

Τσουχτερά πρόστιμα και για συγκέντρωση σε οικία, χθες στην Κρήτη

Συνεχίστηκαν και το Σάββατο οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Κρήτη για την τήρηση των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό με τους αστυνομικούς να βεβαιώνουν τσουχτερά πρόστιμα για κάθε λογής παραβάσεις...

Σε δύο περιπτώσεις στο Ηράκλειο οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ήρθαν αντιμέτωποι εκτός από τα πρόστιμα ύψους 5.000 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα,  με 15νθημερη αναστολή λειτουργίας γιατί εντοπίστηκαν να λειτουργούν μετά το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας που τέθηκε από χθες σε ισχύ ενόψει των νέων μέτρων.

Την ίδια ώρα, είχαμε δύο πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ σε πολίτες στο Ηράκλειο που έσπασαν την καραντίνα για κατ' όικον περιορισμό που τους είχε επιβληθεί από τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα τα Χανιά, πολυμελής συγκέντρωση σε σπίτι έφερε πρόστιμο στο ιδιοκτήτη του ύψους 3.000 ευρώ ενώ στα δέκα επιπλέον άτομα που συμμετείχαν, επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα για τον περιορισμό μετακίνησης.

Τέλος για μη χρήση μάσκας είχαμε 14 παραβάσεις σε όλο το νησί αλλά και για περιορισμό μετακίνησης/sms, 75.

Για μάσκα βεβαιώθηκαν 3 σε Χανιά, 2 σε Ρέθυμνο, 6 σε Ηράκλειο, 2 σε Λασίθι και 1 σε ΒΟΑΚ. 

Ρεκόρ προστίμων για περιορισμό μετακίνησης/sms είχαμε για ακόμα μια φορά στο Ηράκλειο με 42 περιπτώσεις. Στα Χανιά οι αρχές μοίρασαν 8 πρόστιμα, στο Ρέθυμνο 13,  στο Λασίθι βεβαιώθηκαν 9 πρόστιμα ύψους 300 ευρώ ενώ 3 πρόστιμα είχαμε και στο ΒΟΑΚ.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ