Οι οικογένειες του Κώστα και του Τάσου ζητούν απαντήσεις

Newsroom
Newsroom

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκαν στα παγωμένα νερά

Απαντήσεις. Αυτό ζητούν οι οικογένειες του Κώστα Μανετάκη και του Τάσου Θεοδοσίου που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην θαλάσσια περιοχή που τόσο αγαπούσαν. Οι δύο φίλοι το πρωί της Κυριακής ξεκίνησαν για μια ακόμα θαλάσσια βόλτα στην περιοχή των Σφακίων. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να επιστρέψουν.

Αν και ξεκίνησαν και οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, ένα ξαφνικό μπουρίνι παρέσυρε τα κανό τους. Οι ίδιοι, γνώστες της θάλασσας και του σπορ, είχαν φροντίσει να έχουν πάρει τα μέτρα τους. Είχαν μαζί τους τα ειδικά σωσίβια, τα οποία φορούσαν και όταν κατάλαβαν ότι παρασύρθηκαν, ενημέρωσαν τηλεφωνικά τις αρχές για το γεγονός.

Ζήτησαν βοήθεια και παρά το γεγονός ότι έγινε επιχείρηση για την διάσωσή τους, με ελικόπτερο, σκάφος του λιμενικού, το πλοίο της γραμμής, που άλλαξε πορεία για να συμμετέχει, αλλά και σκάφη ιδιωτών, όπως αναφέρει το goodnet.gr, ο Κώστας και ο Τάσος δεν βρέθηκαν έγκαιρα.

Το επόμενο πρωί –το πρωί της Δευτέρας δηλαδή- εντοπίστηκαν δυστυχώς νεκροί από ιδιώτες, φίλους τους, που ξεκίνησαν από τον Πλάκια με σκάφος για να ψάξουν κι εκείνοι, σύμφωνα με όσα αναφέρει η αδερφή του Κώστα Μανετάκη σε ανάρτησή της.
Οι οικογένειες των δύο φίλων τώρα περιμένουν να πάρουν απαντήσεις: γιατί δεν εντοπίστηκαν έγκαιρα ο Τάσος και ο Κώστας, ενώ οι ίδιοι ενημέρωσαν τις αρχές στις 10.30 το πρωί αρχικά και στη συνέχεια στη 1.30 το μεσημέρι;
Υπήρξε καθυστέρηση, ειδικά δεδομένων των συνθηκών, που δεν ήταν και οι πιο δύσκολες;
Σύμφωνα με την αδελφή του Κώστα Μανετάκη, Κατερίνα, «το πρώτο τηλεφώνημα για βοήθεια έγινε 10:30 το πρωί της Κυριακής. Το δεύτερο στις 1:30 το μεσημέρι! Ο αδερφός μου πέθανε 3 τα ξημερώματα από υποθερμία! Ο ιατροδικαστής μας είπε ότι πάλεψε πολύ σκληρά για να συνεχίσει να είναι στην ζωή. Την Δευτέρα το πρωί, ένα σκάφος με 2 φίλους τους ξεκίνησε από τον Πλακιά και σε 1 ώρα μέσα βρήκαν τα αγόρια μας!
Δεν ξέρω ποιος φταίει, δεν ξέρω ποιος δεν έκανε σωστά την δουλειά του!
Ορκίζομαι στην καλοσύνη της ψυχής τους και στην μνήμη τους, ότι θα κάνω ότι χρειαστεί για να μην συμβεί σε κανέναν άλλο!», αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της.

Οι οικογένειες των δύο φίλων τους αποχαιρέτησαν, όπως οι ίδιοι ήθελαν. Ο Τάσος Θεοδοσίου, που ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά, ετάφη στο Άνω Βαλσαμόνερο.

Ο Κώστας Μανετάκης, όπως ο ίδιος είχε εκφράσει ως επιθυμία, αποτεφρώθηκε. Η αδερφή του και ο γαμπρός του δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο από αυτό που ο ίδιος είχε ζητήσει.

Τώρα περιμένουν κι εκείνοι να πάρουν απαντήσεις σχετικά με την επιχείρηση και τι ακριβώς συνέβη πριν προκύψει η τραγική κατάληξη.

 

Κεντρική φωτογραφία: Ο Κώστας Μανετάκης (αριστερά) και ο Τάσος Θεοδοσίου (δεξιά), via goodnet.gr

 

Δείτε επίσης

Τους πήρε η θάλασσα που αγαπούσαν - Θρήνος για τον Κώστα και τον Τάσο

Μακάβρια "αυλαία" στην αναζήτηση των αγνοούμενων στα Σφακιά

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη, τα Χανιά και το Ρέθυμνο 

Πηγή: goodnet.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ