Οικογένεια Jean Hanlon: «Ξέρουμε ποιος σκότωσε τη μητέρα μας»

Newsroom
Newsroom

15 χρόνια μετά έρχονται εξελίξεις, υποστηρίζει στο Cretalive ο γιος του θύματος

Μία δολοφονία-θρίλερ που διαπράχθηκε πριν από 15  και πλέον χρόνια και έχει απασχολήσει εκτενώς τις Ελληνικές και Βρετανικές Αρχές τίθεται και πάλι στο προσκήνιο, με την ελπίδα να φωτιστούν πτυχές που όλα αυτά τα χρόνια παρέμειναν στο σκοτάδι, μετατρέποντας σε ένα διαρκές θρίλερ την εξιχνίαση της υπόθεσης. Πρόκειται για τη δολοφονία της 54χρονης Βρετανίδας Jean Hanlon, το πτώμα της οποίας είχε εντοπιστεί να επιπλέει στο λιμάνι του Ηρακλείου, τον Μάρτιο του 2009.

Η επιμονή των  τριών γιων της 54χρονης να βρουν την άκρη του νήματος και να μάθουν  τι συνέβη στη μητέρα τους εκείνη τη μοιραία νύχτα είναι αληθινά συγκινητική. Ακούραστα και αδιάκοπα παλεύουν με κάθε τρόπο να αποδώσουν δικαιοσύνη στη μνήμη της μητέρας τους καθώς πιστεύουν ακράδαντα ότι ο άνθρωπος που της στέρησε τη ζωή και κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα ελεύθερος, ήταν άτομο που γνώριζε το θύμα.

Όλα αυτά τα χρόνια οι Ελληνικές Αρχές, ΕΛ.ΑΣ και δικαιοσύνη, με ιδιαίτερη ευαισθησία, έχουν κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ερευνηθεί και η παραμικρή πτυχή της υπόθεσης και να δοθούν απαντήσεις.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις αντιξοότητες καθώς μιλάμε για μία δολοφονία του 2009, οι Ελληνικές Αρχές θέλησαν  να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα εξιχνίασης της υπόθεσης.

Σε επικοινωνία με το Cretalive, o Michael James Porter, γιος  της Jean Hanlon, μας πληροφορεί ότι υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση με την συμβολή του ιδιωτικού ντετέκτιβ Χάρη Βεραμόν, ο οποίος φέρεται να έχει συνεισφέρει στην έρευνα νέες πληροφορίες και στοιχεία που η αξιοποίηση τους οδηγούν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η οικογένεια εκφράζει την πεποίθηση ότι αυτή τη φορά η υπόθεση θα εξιχνιαστεί καθώς υποστηρίζεται ότι έχουν ταυτοποιήσει το άτομο που σκότωσε τη μητέρα τους. “Tώρα το παζλ παίρνει μορφή και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί” αναφέρει χαρακτηριστικά. «Η φωνή της μαμάς συνεχίζει να ακούγεται - ακόμα περισσότερο τώρα από ποτέ».

Το πτώμα της 54χρονης, η οποία επέλεξε να ζήσει στην Κρήτη μία όμορφη και ήρεμη ζωή,  εντοπίστηκε να επιπλέει στο λιμάνι του Ηρακλείου, τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνισή της, δηλαδή στις 9 Μαρτίου του 2009. Στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο θάνατος της  οφείλεται σε πνιγμό εντός θαλάσσιου ύδατος συνεπεία κάκωσης του αυχένα με πλήρη διατομή του εγκεφαλικού στελέχους, αποτέλεσμα πτώσης στο νερό από ύψος.

Στη συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο θάνατός της επήλθε από πτώση και πρόσκρουση σε έδαφος και υπήρξε η εκτίμηση ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε νεκρή στη θάλασσα και γινόταν λόγος για ατύχημα. Τελικώς ο θάνατός της αποδόθηκε σε ανθρωποκτονία, δίνοντας αναπόφευκτα νέα τροπή στις έρευνες.Δείτε επίσης:

Στην Κρήτη Βρετανίδα εισαγγελέας για τις ανοιχτές υποθέσεις

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ