Όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων στο Ηράκλειο

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων στο Ηράκλειο

"Είμαστε σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας" δηλώνει ο Μ. Μπελαδάκης - Τι είπε για την καθαριότητα των σχολείων και τη διανομή των μασκών ο Ν. Αγγελάκης

Του Αντώνη Παντινάκη

Η επαναλειτουργία – δια ζώσης των νηπιαγωγείων , των δημοτικών και των ειδικών σχολείων (όλων των βαθμίδων) “κλείδωσε”  για την 11η Ιανουαρίου, την ερχόμενη Δευτέρα δηλαδή – αν κι εφόσον δεν αλλάξει κάτι δραματικά.

Σε τοπικό επίπεδο, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και η δημοτική αρχή διαμηνύουν ότι βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας.

Είναι σημαντικό όταν δίνεις έναν αγώνα, να έχεις και τα κατάλληλα εφόδια για να δώσεις αυτόν τον αγώνα. Και στην περίπτωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, βασικός παράγοντας είναι ο εκπαιδευτικός” δήλωσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, την φετινή – περίεργη και ...κολοβή – σχολική χρονιά, έχουν προσληφθεί 1.764 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. “Ποτέ ξανά δεν είχαμε τόσο μεγάλο αριθμό” σχολιάζει ο κ. Μπελαδάκης. “Έχουμε τους διπλάσιους εκπαιδευτικούς που είχαμε σε προσλήψεις τα προηγούμενα χρόνια. Αύριο τα σχολεία ξεκινούν χωρίς να υπάρχει κανένα κενό”.

Σήμερα αργά το βράδυ αναμένεται να γίνει και η τοποθέτηση εκπαιδευτικών (δασκάλων και νηπιαγωγών) στις παράλληλες στηρίξεις. “Κατά συνέπεια, αύριο και την Δευτέρα, όλοι οι εκπαιδευτικοί – γενικής και ειδικής αγωγής – θα βρίσκονται στα σχολεία τους, χωρίς να υπάρχουν ελλείψεις και κενά” πρόσθεσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μάσκες σχολεία

Οι μάσκες και οι καθαρίστριες

Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή ολοκληρώνεται η διανομή μασκών από τον Δήμο Ηρακλείου, στους διευθυντές και τους εκπροσώπους των σχολείων.

Μάσκες έχουν προμηθευτεί πάνω από 130 σχολεία. “Απομένουν γύρω στα 80 και κάτι – 217 σχολικά συγκροτήματα είναι σε όλο τον Δήμο Ηρακλείου, συν τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια” ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης και συνέχισε: “Όλα βαίνουν καλώς, η διανομή κανονικά (από το Παγκρήτιο στάδιο) γίνεται κανονικά”.

Συνολικά, θα μοιραστούν 120.000 μάσκες (δύο για κάθε μαθητή και για κάθε εκπαιδευτικό).

Το μέγεθός τους, δε, θα είναι... φυσιολογικό, σε αντίθεση με τις εικόνες που είδαμε προ μηνών, και προκάλεσαν αντιδράσεις με μπόλικες (και δικαιολογημένες σε έναν βαθμό) δόσεις θυμηδίας!

Οι μάσκες μοιράζονται από την ΚΕΔΕ, με τα έξοδα να καλύπτονται από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας, σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ως Δήμος Ηρακλείου είμαστε έτοιμοι, όποτε κι αν πει το Υπουργείο να ανοίξουν τα σχολεία

Κάναμε την προετοιμασία μας για την ερχόμενη Δευτέρα” τόνισε ο κ. Αγγελάκης και έγινε πιο σαφής: “Από την άποψη της καθαριότητας είμαστε έτοιμοι”.

Μάσκες σχολεία

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, εξάλλου, επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο του τμήματος φύλαξης και καθαρισμού των σχολικών μονάδων, ο οποίος και τον πληροφόρησε ότι από σήμερα έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση των καθαριστριών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θα τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να καλυφθούν και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, και μετά θα πάμε σταδιακά και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας” συμπλήρωσε ο κ. Αγγελάκης.

Σε ο,τι αφορά τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με βάση την πληροφόρηση που έχει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, πρώτα θα ανοίξει η τρίτη λυκείου και μετά θα πάμε στις άλλες τάξεις, Λυκείου και Γυμνασίου.

Μάσκες σχολεία

Ο,τι είναι να γίνει πάντως, εμείς το ακολουθούμε κανονικά, κι ο,τι “έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε και το κάνουμε”. Συνεπώς, “δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα” διαβεβαίωσε, κλείνοντας, ο κ. Αγγελάκης.

Ακούστε στο ηχητικό που ακολουθεί τις δηλώσεις:

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ