Όλγα Γκράτζιου: "Η ιστορική έρευνα έχει πολλά ακόμη να μας αποκαλύψει"

Newsroom
Newsroom

Η Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 13ου Κρητολογικού Συνεδρίου μιλά για τη σημαντική επιστημονική διοργάνωση

«Η ιστορία έχει ακόμη πολλά να μας πει. Οι έρευνες συνεχίζονται σε πολλά επίπεδα, η Κρήτη , όπως και άλλες περιοχές της Μεσογείου έχει ακόμη πολλά να μας αποκαλύψει» είπε στα livetalks και ΘΕμα Κρήτης 103,1  η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 13ου κρητολογικού συνεδρίου Ομότιμη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Όλγα Γκράτζιου.

Το συνέδριο που ξεκινά την Τετάρτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή στον Άγιο Νικόλαο παραμένει ένα μεγάλο διεπιστημονικό forum, ένα ευρύ πεδίο συνάντησης ερευνητών όλων των περιόδων της Κρητικής προϊστορίας και ιστορίας στο οποίο θα παρουσιαστούν  συνολικά 348 πρωτότυπες επιστημονικές ανακοινώσεις, αποτέλεσμα των πιο πρόσφατων ερευνών της αρχαιολογίας, της ιστορίας, της εθνογραφίας, της τέχνης και των γραμμάτων της Κρήτης. Οι παρουσιάσεις έχουν οργανωθεί σε θεματικές ενότητες ανά συνεδρία. 

Η κ. Γκράτζιου ανέφερε ότι από το 1961 που ξεκίνησε το Κρητολογικό Συνέδριο έχει καταστεί σημείο αναφοράς για τους ιστορικούς. Το χρονικό διάστημα από το 1961 έως το 2016 έχουν παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εργασιών του 3.615 πρωτότυπες εργασίες από Έλληνες και ξένους ερευνητές.

Η πρόεδρος της οργανωτικής ανέφερε στο πως έχουν στηθεί οι ολομέλειες, οι ενότητες και πως μπορεί ο καθένας και μέσω διαδικτύου να παρακολουθήσει, τους προσκεκλημένους και τους ερευνητές.

Ακούστε στο ηχητικό που ακολουθεί όλα όσα είπε η κ. Γκράτζιου:

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ