Ολοκληρώνεται η διαδικασία των μόνιμων προσλήψεων, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ολοκληρώνεται η διαδικασία των μόνιμων προσλήψεων, στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

«Το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρεθύμνου οφείλει να στηριχθεί προκειμένου να αποτελέσει το έργο του και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης ο οποίος συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Λευτέρη Μαρκάκη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, καθώς και με τους διευθυντές των υπηρεσιών του ιδρύματος. Όπως ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, υπάρχει η αμέριστη στήριξη του με σκοπό την ενδυνάμωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του νομού.

   Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα χωροταξικά και κτιριακά προβλήματα του ιδρύματος, για τα οποία σύμφωνα με τον υφυπουργό, αναπτύσσεται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός. «Βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Λευτέρη Μαρκάκη και ως οφείλω, θα βρίσκομαι δίπλα σε κάθε προσπάθεια στήριξης του νοσοκομείου μας με σταθερή προσήλωση στην αρχή ότι το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρεθύμνου οφείλει να στηριχθεί προκειμένου να αποτελέσει το έργο του και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

   Επίσης αναφέρθηκαν στις ανάγκες και στις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νοσοκομείου Ρεθύμνου, που εξακολουθούν να υφίστανται, κυρίως, λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

   Ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τα τεκταινόμενα στον τομέα της υγείας σε τοπικό επίπεδο και ανέφερε ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Υγείας, όσο και με τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, για τη λήψη άμεσων πρωτοβουλιών ενίσχυσής του υγειονομικού συστήματος του νομού. «…Το αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς η ολοκλήρωση της διαδικασίας των μόνιμων προσλήψεων, η οποία θα θωρακίσει το ίδρυμα σε κρίσιμες ειδικότητες. Παράλληλα, δρομολογείται νέα προκήρυξη μόνιμου ιατρικού προσωπικού για τις θέσεις που δε θα καλυφθούν» δήλωσε ενώ επανέλαβε στη διοίκηση του ιδρύματος την προσωπική του όπως είπε άποψη ότι: «… οφείλουμε να θεραπεύσουμε την παθογένεια της στελέχωσης σε μόνιμη βάση μέσα από ένα σύγχρονο οργανισμό του Νοσοκομείου, προκειμένου να προβλέπεται μια μακροπρόθεσμη ουσιαστική οργανική στελέχωση των κλινικών με προσωπικό. Κάναμε μια προσπάθεια το 2013 και σήμερα γνωρίζω ότι έχει γίνει η προεργασία για μια νέα πρόταση».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ