Ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες της ΚΝΕ για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών

Ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες της ΚΝΕ για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες της ΚΝΕ στην Κρήτη, μπροστά στις 26 Ιούνη, Παγκόσμια  Ημέρα κατά των Ναρκωτικών με σύνθημα “Βρες την πραγματική ουσία. Πες ΌΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά”

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έφερε στο προσκήνιο με εκκωφαντικό τρόπο τα αδιέξοδα και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, του συστήματος της αδικίας και εκμετάλλευσης, που παράγει, διαφημίζει και προσφέρει απλόχερα ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να "ναρκώνει" τη σκέψη, να "καταστέλλει" το μυαλό και τη ζωή. Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να παλέψει ενάντια στην πολιτική που θέλει τους νέους και τις νέες με "θολωμένο μυαλό" και σκυμμένο κεφάλι! Να αντισταθεί μαχητικά στην επίθεση στα δικαιώματά της! Γιατί οι συναρπαστικές στιγμές, οι πραγματικές συγκινήσεις κρύβονται μέσα στην ίδια τη ζωή, στον αγώνα για έναν κόσμο πραγματικά ελεύθερο, όπου ο λαός και η νεολαία "θα μπορούν να ανασαίνουν.
Πιο αναλυτικά οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν:
Στο Ηράκλειο, την Παρασκευή 26 Ιουνίου, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ, διοργάνωσαν εκδήλωση στο Στέκι της ΚΝΕ με θέμα “Βρες την πραγματική ουσία. Πες ΌΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά”. Η εκδήλωση περιλάμβανε Workshop ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά! , όπου και άνοιξε συζήτηση σχετικά ρόλο που διαδραματίζουν και το πως οδηγούν στην αποχαύνωση, υποταγή και άρνηση της πραγματικότητας , καλώντας την νεολαία να γυρίσει την πλάτη της σε όλους όσοι τη θέλουν με θολωμένο μυαλό, θολωμένη σκέψη και το κεφάλι σκυφτό. Στον αντίποδα, να βγει, να αντιπαλέψει την επίθεση στα δικαιώματά της, να οργανώσει την πάλη της, να μπορέσει να γίνει πραγματικά κυρίαρχος της ζωής της. Στη νέα γενιά δεν ταιριάζει ούτε να ζει σε ψεύτικους κόσμους, ούτε να ψάχνει τη φυγή από τη σημερινή ανάγκη να παλέψει, ούτε να παραιτηθεί. Της ταιριάζει να πιστέψει στη δύναμή της, να αγωνιστεί για μια κοινωνία ανθρώπινη, ελεύθερη από όλα αυτά τα δεινά και τα προβλήματα, όπου θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες της. Ακόμα, αναδείχτηκε η θέση της ΚΝΕ, όπου σταθερά και αταλάντευτα αγωνίζεται για μια κοινωνία που ο άνθρωπος θα είναι πρωταγωνιστής της κοινωνικής ζωής. Γι' αυτό δεν μπορεί να αποδεχτεί την τοξικομανία, την κουλτούρα που τη συνοδεύει και τα ναρκωτικά ως τρόπο ζωής. Αντιπαλεύει τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό τους σε "σκληρά και μαλακά", την κυρίαρχη αστική πολιτική της "μείωσης της βλάβης" που συντηρεί και θεριεύει το φαινόμενο της τοξικομανίας  και την ίδια ώρα στήνεται στις πλάτες αυτών των ανθρώπων μια μπίζνα δισεκαττομυρίων . 
Τέλος, στο χώρο της εκδήλωσης, υπήρχε ψηφιακή έκθεση για την νέα μπροσούρα της επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ με τίτλο «Ψάξε την πραγματική ουσία - Πες ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά» , η οποία και διακινήθηκε μαζικά  στο βιβλιοπωλείο της “Σύγχρονης Εποχής” που λειτούργησε κατά την τέλεσης της εκδήλωσης
Στο Ρέθυμνο και στον Άγιο Νικόλαο, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ, πραγματοποιήσαν περιοδεία στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα σε χώρους και στέκια νεολαίας, προσπαθώντας να διαδώσουν το μήνυμα ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά και διακινώντας την μπροσούρα της επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ με τίτλο «Ψάξε την πραγματική ουσία - Πες ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά». Μέσα από την περιοδεία, άνοιξε συζήτηση με τους νέους της πόλης, όπου και δόθηκαν απαντήσεις στους προβληματισμούς τους, γύρω από το ζήτημα των ναρκωτικών αναδεικνύοντας τις θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.
Στα Χανιά, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ, προχώρησαν στην πραγματοποίηση αθλητικού τουρνουά με τίτλο “Κλώτσα την μπάλα όχι την ζωή σου. Πες ΌΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά.”, διαδίδοντας πλατιά στην νεολαία το μήνυμα κατά των Ναρκωτικών.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ