Ολοκληρώθηκε το Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά

Ολοκληρώθηκε το Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά

Με πολύ μαζική, όπως ανακοινώθηκε, συμμετοχή ολόκληρώθηκε  το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Χανιά, με  εκατοντάδες μαθητές, μέλη και φίλους της ΚΝΕ, με παλμό και ενθουσιασμό  να δίνουν τον παρόν στο μαθητικό φεστιβάλ στις 5 Ιούνη , στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών, με σύνθημα “Δίνουμε ΤΡΟΠΟ στην οργή, ΑΝΑΣΑ ο αγώνας για να νικήσει η ζωή”.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

"Το πρόγραμμα ξεκίνησε με παρουσίαση εργασίας από μαθητές -τριες με θέμα «Η πάλη για την απελευθέρωση της γυναίκας από κάθε κοινωνική ανισοτιμία στον 21ο αιώνα»  και  αθλητικές δραστηριότητες (bmx,skate) καθώς και δημιουργία γκράφιτι όπου μέσα από ένα πανό οι μαθητές έδειξαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνη και εξέφρασαν τη καταδίκη τους στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ!

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε με την μορφή παιχνιδιού ‘’Μάντεψε ποιος’’ συζήτηση για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα. Μέσα απο την συζήτηση του παιχνιδιού οι μαθητές ανάδειξαν πως τα όνειρα και οι ανάγκες τους δεν μπαίνουν σε καραντίνα ,καθώς και τις μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις μπροστά  στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στην διαχείρηση της πανδημίας στα σχολειά αλλά και στο  νομοσχέδιο  παιδείας που εμπορευματοποιεί περαιτέρω την μορφώση  και προβλέπει μεταξύ άλλων την τράπεζα θεμάτων  και ελάχιστη βάση εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. 

Η βραδιά τελειώσε με τον κατάλληλο τρόπο καθώς η δυναμική παρουσία των Heming.Ways και Twisted Band στην σκηνή ξεσίκωσε τα πλήθη! 

Στον χώρο υπήρχε έκθεση με θέμα: Το δίκιο των μαθητών νίκησε! Και ο αγώνας συνεχίζεται! Και γωνία με το Κόκκινο Αερόστατο για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ.

Τέλος , οι μαθητικές οργανώσεις των Χανίων ανανέωσαν τον ραντεβού τους για τις 18 ιουνίου στις Καλύβες Αποκορώνου όπου θα πραγματοποιήθει το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ του Αποκόρωνα καθώς και για τις 19 Ιουνίου στο Φοιτητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ".
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ