Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Erasmus “Art Ambassadors” για τους μαθητές του 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Erasmus “Art Ambassadors” για τους μαθητές του 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου
Newsroom
Newsroom

Mε ταξίδι στη Σεβίλλη της Ανδαλουσίας

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229 Art Ambassadors («Πρεσβευτές τέχνης»), 10 μαθητές  και 2 εκπαιδευτικοί του 10ου ΓΕΛ Ηρακλείου  επισκέφθηκαν τη Σεβίλλη της Ισπανίας, στο διάστημα από 13 έως 18 Μαΐου 2022 μετά από πρόσκληση του εταιρικού  σχολείου IES Antonio Dominguez Ortiz. 

Καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά, συμμετέχοντας σε βιωματικές δράσεις που σχετίζονται με το θέμα του προγράμματος και έχουν να κάνουν με διάφορες μορφές τέχνης (αρχιτεκτονική, γλυπτική, ζωγραφική, μουσική). Επίσης, ξεναγήθηκαν στους χώρους του ισπανικού σχολείου, συζήτησαν τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα, απήλαυσαν τη μουσική παράδοση της Ανδαλουσίας και γεύτηκαν εδέσματα από τη ισπανική κουζίνα.

 20220516_114721.jpg

 20220516_101106.jpg

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Σεβίλλη πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στο Μουσείο Καλών Τεχνών, στο ανάκτορο Αλκαζάρ, στον καθεδρικό ναό, στην Γκιράλντα, αξιοθέατα με μεγάλη ιστορική και καλλιτεχνική αξία. Επίσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Πλατεία της Ισπανίας, το πάρκο Μαρία Λουίζα, να περπατήσουν κατά μήκος του ποταμού Γουαδαλκιβίρ και να απολαύσουν την τοπική κουζίνα και τη μουσική Φλαμένκο στην περιοχή Triana  και Santa Cruz. 

20220517_105331.jpg

Oι συμμετέχοντες, πριν από την επίσκεψή τους στη Σεβίλλη, είχαν μελετήσει ψηφιακό υλικό (διαδραστικούς χάρτες, κουίζ, σταυρόλεξα, παρουσιάσεις) που είχε δημιουργηθεί από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και  για τις ανάγκες του προγράμματος.

Το πρόγραμμα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και ικανοποίησε πλήρως τους στόχους του, δηλαδή  την επαφή με τα έργα τέχνης, τα μουσεία και τα αξιοθέατα, τον σεβασμό απέναντι στην πολιτιστική κληρονομιά της κάθε χώρας και στη διαφορετικότητα, ενώ οι μαθητές επέστρεψαν στην Ελλάδα ενθουσιασμένοι και πλήρεις εμπειριών από την αλληλεπίδραση και τις φιλίες που ανέπτυξαν με τους εταίρους τους.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ