Ουσιαστική θα είναι στο εξής η χρήση του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Αγίου Νικολάου

Ουσιαστική θα είναι στο εξής η χρήση του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Αγίου Νικολάου

Μια νέα λειτουργία και μια ουσιαστική χρήση, αποκτά το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αγίου Νικολάου, από την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, που δίνεται προς χρήση στους μαθητές Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαιτούμενα μέσα και τον μηχανολογικό εξοπλισμό (μικρά αυτοκίνητα – ποδήλατα κ.λ.π) που απαιτούνται για την βιωματική εκπαίδευση τους.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Διοίκησης κ. Κ. Καστελλιανάκη, μετά την συντήρηση αυτοκινήτων και ποδηλάτων που είχε προμηθευτεί ο Δήμος για την λειτουργία του πάρκου, το Δ.Σ ενέκρινε την παραχώρηση της χρήσης του, στην Ένωση Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτ/των Ν.Λασιθίου, με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων για την εκπαίδευση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς επίσης και  πολιτών του Δήμου για δύο μέρες την εβδομάδα.

Στο εξής οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν κανόνες ορθής κυκλοφοριακής αγωγής στο δρόμο, στην χρήση ποδηλάτου, αλλά και στη συμπεριφορά μέσα στο αυτοκίνητο, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και κατανοώντας βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας και οδικής συμπεριφοράς.

Στην παρουσίαση που θα γίνει την Πέμπτη (11/6) στις 10 :30 το πρωί, θα συμμετάσχουν μαθητές της 6ης τάξης του Β΄Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου, που ήδη διδάσκονται το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ η συμμετοχή τόσο των ίδιων, όσο και των μαθητών από τα σχολεία του Δήμου, σε πρόγραμμα που θα εξελιχθεί στην διάρκεια του επόμενου σχολικού έτους, θα δώσει την ευκαιρία, να μάθουν με βιωματικό τρόπο και προσωπική συμμετοχή, τις βασικές αρχές κυκλοφοριακής αγωγής, τα σήματα του Κ.Ο.Κ και πως πρέπει να συμπεριφέρονται ως πεζοί, ως ποδηλάτες.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ