"Πανδημία" ηλεκτρονικής απάτης στην Κρήτη!

"Πανδημία" ηλεκτρονικής απάτης στην Κρήτη!

Ο Μανώλης Σφακιανάκης μιλά για τις παγίδες που πρέπει να προσέχουν οι ανυποψίαστοι πολίτες

Περισσότερα από 110 είναι τα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου στην Κρήτη μόνο τον τελευταίο χρόνο, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο Αντιστράτηγος ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας και δημιουργός της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης. 

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, "αν μιλήσουν οι τράπεζες του νησιού θα δείτε πόσα είναι, είναι πολλά περισσότερα! Αυτά είναι μόνο ο αφρός." 

δφ

Παράλληλα, μιλώντας συνολικά για την επικράτεια, σημείωσε ότι η λεία από τις υποθέσεις απάτης τον τελευταίο χρόνο είναι 90 εκ ευρώ και ανέφερε μεταξύ άλλων περιστατικά όπου επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν χιλιάδες ευρώ ακόμα και από τραπεζικούς υπαλλήλους! 

Έξαρση της εγκληματικότητας - Τί να προσέχουν οι πολίτες

Στο ερώτημα γιατί καταγράφονται τόσα περιστατικά το τελευταίο διάστημα, ο κ. Σφακιανάκης απάντησε πως "όσο μεγαλώνει η ευρυζωνικότητα μεγαλώνει και η εγκληματικότητα" ενώ έκανε λόγο για "άγνοια των πολιτών για τους ηλεκτρονικούς κινδύνους". 

"Τους κωδικούς μας δεν τους δίνουμε ποτέ, αυτό το ξέρουν και τα παιδάκια"!, είπε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας ότι "οι τράπεζες δεν θα σας στείλουν μήνυμα ότι μπλόκαρε ο λογαριασμός σας ή στείλε μου το iban. Ο κόσμος πιστεύει ότι οι τράπεζες επικοινωνούν έτσι αλλά δεν θα το κάνουν ποτέ"!. 

Άρα, κατέληξε, ποτέ και κανένα τραπεζικό ίδρυμα δεν ζητά πληροφορίες με αυτό τον τρόπο και κανείς δεν πρέπει να δίνει πληροφορίες για τους κωδικούς του μέσω των οποίων εύκολα μπορεί κάποιος να αποσπάσει χρήματα από λογαριασμούς. 

 

 

Δείτε επίσης:

"Φτερά" έκαναν 120.000 ευρώ από τον λογαριασμό γιατρού - Νέα απάτη
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ