Πανελλαδικό μήνυμα καταδίκης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου

Πανελλαδικό μήνυμα καταδίκης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου

Στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο διαδηλώνουν σήμερα φορείς και σωματεία ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Εκεί θα βρίσκεται και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ν.Ηρακλείου που με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα.

Η ανακοίνωση

Οι  μαζικές και μαχητικές, τριήμερες απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο και σε δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα, στέλνουν μήνυμα καταδίκης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου και συνολικότερα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης της Ν.Δ. Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου νομοσχεδίου (που αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα όλων των προηγούμενων νόμων για την Παιδεία) έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση όχι μόνο των εκπαιδευτικών αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας των γονέων και των μαθητών.

Ακόμα και αν η κυβέρνηση, παρά τις μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις, προχωρήσει τελικά στη ψήφισή του, πρέπει να γνωρίζει καλά ότι ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να το ακυρώσει στην πράξη, όπως έχει γίνει άλλωστε αρκετές φορές στο παρελθόν. Όπως αφήσαμε στα χαρτιά την τροπολογία και την Υπουργική Απόφαση για τις κάμερες στην τάξη, έτσι μπορούμε και αυτή τη φορά να το καταστήσουμε ανενεργό.  

Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την κυβερνητική απόφαση να στήσει κλούβες και να παρατάξει δεκάδες διμοιρίες ΜΑΤ έξω από τη Βουλή, απαγορεύοντας στα εκπαιδευτικά Σωματεία και σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς να πορευτούν ελεύθερα μέχρι την είσοδο της Βουλής και να καταθέσουν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Καταστολή και βία πάει χέρι – χέρι με την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής ανεξάρτητα από την κυβέρνηση. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι έτσι μπορούν να μας τρομοκρατήσουν!

Στο Ηράκλειο, σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, των γονιών και των φοιτητών με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, όπου κατέθεσαν τη θέση τους ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Όμως από τον Διευθυντή δεν υπήρξε καμία δέσμευση μη εφαρμογής των διαταγών που θα έρθουν παρά μόνο η «υπόσχεση να μεταφέρει τα λεγόμενα στο υπουργείο». Η στάση του Διευθυντή ήταν αποκαλυπτική για το ρόλο της Περιφερειακής Διεύθυνσης στην υλοποίηση των κυβερνητικών κατευθύνσεων και την ανάγκη συνέχισης του αγώνα, την ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών στα σωματεία προς όφελος των πραγματικών συμφερόντων και αναγκών εκπαιδευτικών και μαθητών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δυναμώνουμε την κοινή δράση με όλους τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Συμμετέχουμε στη μεγάλη συγκέντρωση Σωματείων, σήμερα Πέμπτη, 11 Ιουνίου 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας και στην πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου. Σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, αυτό που δεν αφήνει τους λαούς να ανασάνουν είναι το άδικο εκμεταλλευτικό σύστημα, τα κόμματα και οι πολιτικές που το υπηρετούν.

Βάζουμε στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο!

Αγωνιζόμαστε για Δωρεάν Παιδεία, μόνιμη και σταθερή δουλειά, μόρφωση για όλα τα παιδιά. Να καταργηθούν όλες οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ