Πανηγυρίζει η Πανσπουδαστική για το αποτέλεσμα των εκλογών στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Πανηγυρίζει η Πανσπουδαστική για το αποτέλεσμα των εκλογών στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Newsroom
Newsroom

Η ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης.

Το νήμα στο Πολυτεχνείο Κρήτης έκοψε η Πανσπουδαστική. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει

"Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» από τις φοιτητικές εκλογές του 2022, καθώς κατέγραψε σαρωτική άνοδο. Μετά από 35 χρόνια πρωτιάς της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιτέλους έσπασε το απόστημα. Οι γεμάτες γαρύφαλλα κάλπες είναι η αποστομωτική απάντηση του φοιτητικού κινήματος, της νέας γενιάς που δεν "βολεύεται με λιγότερο ουρανό". Είναι το αποφασιστικό, τολμηρό και σίγουρό της βήμα να βγει μπροστά, να γίνει πρωταγωνίστρια και να κατακτήσει όσα της αξίζουν μαζί με τον λαό. Είναι η ελπιδοφόρα σπίθα που μπορεί να ανάψει την πυρκαγιά της ανυπακοής, της αντίστασης και του αγώνα για όλα εκείνα που οι φοιτητές ονειρεύονται. 

Σε σύνολο 259 συλλόγων, ψήφισαν 51.890 φοιτητές. 

  • Η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» λαμβάνει: 16.684 ψήφους και 33,43% 
  • Η ΔΑΠ λαμβάνει: 13.807 ψήφους και 27,66%
  • Η ΠΑΣΠ λαμβάνει 5.056 ψήφους και 10,13%
  • Το BLOCO (ΣΥΡΙΖΑ) λαμβάνει 1.267 ψήφους και 2,54%
  • Τα ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ λαμβάνουν 4.992 ψήφους και 10%
  • Τα ΕΑΑΚ λαμβάνουν 2.642 ψήφους και 5,29%.

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης η Πανσπουδαστική σημείωσε άνοδο σε όλα τα τμήματα! Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος στο ΧΗΜΗΠΕΡ, καταλαμβάνοντας άλλες 2 έδρες στο Δ. Σ. (συνολικά 3), ενώ στο ΜΗΧΟΠ κατάφερε να κατακτήσει συνολικά 4 έδρες και την 2η θέση, με ελάχιστη διαφορά από την πρώτη. Και στις δύο σχολές η ΠΚΣ υπερδιπλασίασε το ποσοστό της από τις τελευταίες Φοιτητικές Εκλογές. 

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που πλαισίωσαν και στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής. Το σημερινό αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών μας γεμίζει αισιοδοξία, αλλά και ευθύνη να ανταποκριθούμε στα μεγάλα καθήκοντα της αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος, σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την πολιτική που στερεί τις σπουδές και το μέλλον που έχουν ανάγκη οι φοιτητές. Μόνοι τους και όλοι μας!"

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ