Παντρευτείτε στην Κρήτη! - Τα Χανιά στοχεύουν στο Γαμήλιο Τουρισμό

Κατερίνα Παντινάκη
Κατερίνα Παντινάκη

Ο Αντιδήμαρχος Νεκτάριος Ψαρουδάκης εξηγεί στο Cretalive, τον στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου

Ψηλά στις προτεραιότητες του δήμου Χανίων "σκαρφαλώνει" ο Γαμήλιος Τουρισμός, καθώς φαίνεται πως ... αξίζει τον κόπο. Ο δήμος Χανίων στοχεύει να εστιάσει στον "ποιοτικότερο" επισκέπτη και οι ταξιδιώτες των γάμων ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, με δεδομένο ότι οι επισκέπτες που έρχονται στην Κρήτη για κοινωνικές εκδηλώσεις διαθέτουν και ξοδεύουν ως και κατά 50% υψηλότερα ποσά από το μέσο επισκέπτη.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός δε θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και τη συμμετοχή στη μεγαλύτερη έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο που σχετίζεται με το γάμο, "National Wedding Show", που διεξάγεται στις 1 και 2 Απριλίου στο Λονδίνο. Και η επιλογή της συγκεκριμένης έκθεσης προφανώς και δεν είναι τυχαία, αφού τα ως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι οι Βρετανοί μελλόνυμφοι "ψηφίζουν Κρήτη" και για τη "μεγάλη μέρα"!

national wedding show uk

Όπως εξηγεί στο Cretalive ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νεκτάριος Ψαρουδάκης ο στρατηγικός σχεδιασμός του δήμου περιλαμβάνει την ανάδειξη των Χανίων σε top προορισμό για γαμήλιες τελετές και δεξιώσεις. Και η στόχευση δεν είναι τυχαία, καθώς στην μετά-covid εποχή, τα Χανιά φαίνεται πως ... είναι "must"! 

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής ήδη έχουν πραγματοποιηθεί και συνεχίζονται συναντήσεις με επαγγελματίες που βρίσκονται "στην πρώτη γραμμή" - wedding planners, φωτογράφους, διακοσμητές κ.ά. με στόχο η αυξημένη ζήτηση που καταγράφεται να διατηρηθεί και να ενισχυθεί περαιτέρω. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο δήμος, μέσω των διοργανωτών γάμων, το 2022 πραγματοποιήθηκαν περίπου 200 γάμοι αλλοδαπών σε όλο το νομό Χανίων. Στο Δήμο Χανίων συγκεκριμένα έλαβαν χώρα περί τους 20 μόλις γάμους, γεγονός που σύμφωνα με την πλευρά του δήμου αναδεικνύει την ανάγκη για ανάπτυξη του Γαμήλιου Τουρισμού.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τον κ.Ψαρουδάκη, εξελίσσεται η προσπάθεια, ώστε οι διαδικασίες για την οργάνωση ενός γάμου να μπορούν να διεκπεραιώνονται μέσω του δήμου.

γαμήλιος τουρισμός Νεκτάριος Ψαρουδάκης αντιδήμαρχος κρητη χανιά
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νεκτάριος Ψαρουδάκης


Αν στο "πακέτο" προσθέσουμε και τους πολυάριθμους χώρους - ιδιωτικούς και δημόσιους, όπως το δημαρχείο, ο εξώστης του νέου κτιρίου του Λιμενικού Ταμείου στην Ακτή Τομπάζη, σημεία στον Ενετικό Λιμένα, το Παρκάκι της Νέας Χώρας, η πλατεία στη Βίλλα Κούνδουρου, ο Δημοτικός Κήπος, οι Τάφοι των Βενιζέλων, ο Λόφος των Αγίων Αποστόλων και η Λίμνη της Αγιάς - που λατρεύει κάθε φωτογραφικός φάκος, μιλάμε για μία εξαιρετικά θελτική εικόνα για κάθε ζευγάρι που θέλει να κάνει την ημέρα του γάμου του, ξεχωριστή!

Πηγή: Κεντρική Φωτογραφία: Lukas - pexels.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ