Παπαδογιάννης: Συζήτηση εδώ και τώρα συνολικά για την Δημοτική Αγορά

Παπαδογιάννης: Συζήτηση εδώ και τώρα συνολικά για την Δημοτική Αγορά

Η ανακοίνωση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Η Απάντηση... Τα Χανιά μας" Άρη Παπαδογιάννη με αφορμή την φωτιά που ξέσπασε στη Δημοτική Αγορά

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, μας αναγκάζουν ως δημοτική παράταξη, να επανέλθουμε σ’ ένα «φλέγον» για την λειτουργία της πόλης ζήτημα, όπως είναι αυτό της «Δημοτικής Αγοράς». Την περασμένη Δευτέρα γίναμε όλοι μάρτυρες ενός περιστατικού, το οποίο κάλλιστα αν τα πράγματα από την πλευρά των δυνάμεων πυρόσβεσης, δεν γινόταν με παραδειγματικό κατά κοινή ομολογία τρόπο, σήμερα θα μιλούσαμε με εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Τα Χανιά κυριολεκτικά κινδύνεψαν να απωλέσουν το πλέον εμβληματικό τους ίσως μνημείο, με τον ίδιο τρόπο, όπως συνέβη πριν από δυο περίπου χρόνια με τους «Ιταλικούς Στρατώνες» λίγες μόλις εκατοντάδες μέτρα παραπάνω.

Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν το περιστατικό συνέβαινε λίγες ώρες αργότερα, σε χρόνο δηλαδή που η πρόσβαση στο συγκεκριμένο σημείο - λόγω των παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων – ήταν από δύσκολη έως ακατόρθωτη.

Δεν είναι ώρα για μικροπολιτικές τοποθετήσεις από καμία πλευρά. Η «εικόνα» άλλωστε δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά χρειάζεται αποφασιστικότητα και συνεργασία. Το θέμα της «Δημοτικής Αγοράς» , θα επαναλάβουμε -  όπως δημόσια είχαμε διατυπώσει και πριν από τρεις μήνες -  ότι πρέπει να το δούμε συνολικά και συνδυαστικά λαμβάνοντας υπόψη μας, όλους τους «παράγοντες» που σχετίζονται με έμμεσο ή άμεσο τρόπο με αυτήν.

 Θα πρέπει δηλαδή να δούμε τι γίνεται με το ανοικτό εμπόριο, με τον περιβάλλοντα χώρο της Δημοτικής Αγοράς, τα ζητήματα που εγείρονται με το κυκλοφοριακό της πόλης - η πρόταση σας για παράδειγμα που αφορά την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων όπως διατυπώθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο,  προσκρούει σε συντονισμένες αντιδράσεις από τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες και δεν μπορείτε να τις αγνοήσετε.

Οι επιχειρηματίες που επλήγησαν, επιβάλλεται να στηριχθούν. Οι παρεμβάσεις στα σημεία που προκλήθηκαν οι ζημιές, πρέπει να είναι άμεσες. Η τουριστική σεζόν ξεκινά μεθαύριο και η «εικόνα» που θα αντικρύσουν οι επισκέπτες του φετινού καλοκαιριού, δεν μπορεί να είναι αυτή που παρουσιάζει σήμερα το σημείο. Η «αντίδραση» μας πρέπει να είναι άμεση και στοχευμένη.

Από την πλευρά μας, συντάσσουμε τις δυνάμεις μας, μπροστά σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια και καλούμε την Πολιτική Προστασία τόσο του Δήμου Χανίων όσο και της Π.Ε.Χανίων, να συντονιστούν, προκειμένου να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο που ίσως προκύψει. «Όσα φέρνε μια κακιά στιγμή, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος» και αυτό είναι κάτι που το είδαμε να συμβαίνει.

Κλείνοντας, υπογραμμίζω την ανάγκη να ξαναδούμε συνολικά το θέμα της «Δημοτικής Αγοράς», η δημοτική αρχή οφείλει να μας αναλύσει τον σχεδιασμό της και να καταλήξουμε από κοινού σε αυτά «που πρέπει να γίνουν, πως αλλά και πότε θα γίνουν. Ο χρόνος πλέον δεν είναι σύμμαχος, αλλά αντίπαλος μας».  

 

 

Δείτε επίσης:

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Δημοτική Αγορά

Φωτιά μέσα στη Δημοτική Αγορά

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

 

   

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ