Παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας ζητούν οι εργαζόμενοι στο επισιτισμό

Παράταση στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας ζητούν οι εργαζόμενοι στο επισιτισμό

Eπιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών απέστειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό στον νομό Ηρακλείου

Την "παράταση καταβολής των τελών κυκλοφορίας για όλους τους εργαζόμενους" του επισιτισμού, "τουλάχιστον ένα μήνα αφότου πραγματοποιηθεί το επίσημο άνοιγμα του από την κυβέρνηση" ζητούν με επιστολή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό στον νομό Ηρακλείου, Μιχάλης Ριζικιανάκης και Ιωάννης Βαρσαμάς, αντίστοιχα.
 
Η επιστολή έρχεται στον απόηχο των σημερινών δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών, ότι "η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας δεν πρόκειται να πάρει νέα αναβολή".
 
Ο κ. Ριζικιανάκης και ο κ. Βαρσαμάς, εκφράζοντας την "έκπληξη και την απογοήτευσή τους" για την εξέλιξη αυτή, καλούν τον κ. Σταϊκούρα να λάβει υπόψη "τη ρήση των αρχαίων ελλήνων η οποία αντικατοπτρίζει επαρκώς την κατάσταση των συναδέλφων στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού: Οὐκ ἂν λάβοις παρὰ τοῦ μὴ ἔχοντος!"
 
 
Η επιστολή του προέδρου και του γραμματέα του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό στον νομό Ηρακλείου προς τον ΥΠΟΙΚ έχει ως εξής:
 
 
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με έκπληξη και με μεγάλη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε από τις σημερινές σας δηλώσεις στα ΜΜΕ πως η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας δεν πρόκειται να πάρει νέα αναβολή. Ζητείται από τους πολίτες γενικότερα και ειδικότερα από τους εργαζόμενους του κλάδου του επισιτισμού-τουρισμού να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, όταν δεν έχει αλλάξει κάτι στην οικονομική τους κατάσταση από το Δεκέμβριο που ανακοινώθηκε η πρώτη παράταση. Συγκεκριμένα:
    • Το επίδομα των 534 ευρώ έμεινε σταθερό για τους συναδέλφους που είναι σε αναστολή αλλά δεν είναι επαρκές για να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες.
    • Το επίδομα ανεργίας το οποίο λαμβάνουν άλλοι συνάδελφοι είναι στα 400 ευρώ.
    • Οι εργαζόμενοι στα νυχτερινά κέντρα με συμβάσεις μίας ημέρας εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός μέτρων στήριξης της κυβέρνησης από το Νοέμβριο όποτε και ξεκίνησε το κλείσιμο του κλάδου.
    • Οι εργαζόμενοι που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα πενήντα ένσημα για ταμείο ανεργίας  και είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ μόλις προχθές νομοθετήσατε έκτακτο επίδομα 400 ευρώ για αυτούς το οποίο όμως δεν έχουν λάβει ακόμα.
Βλέποντας όλα τα παραπάνω, αναρωτιέται εύλογα κάποιος γιατί επιμένετε να μη δώσετε παράταση στους εργαζόμενους του κλάδου, οι οποίοι προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι με αυτά τα οικονομικά δεδομένα. Σαφώς, όλοι οι συνάδελφοι θα επιλέξουν -ιεραρχώντας τις ανάγκες τους- την οικονομική επιβίωση του νοικοκυριού τους, από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας στο κράτος, το οποίο δεδομένα κάποιους από αυτούς δεν τους έχει στηρίξει καθόλου.
Ζητάμε την παράταση καταβολής των τελών κυκλοφορίας για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου τουλάχιστον ένα μήνα αφότου πραγματοποιηθεί το επίσημο άνοιγμα του από την κυβέρνηση.
Πρέπει να λάβατε υπόψη σας τη ρήση των αρχαίων ελλήνων η οποία αντικατοπτρίζει επαρκώς την κατάσταση των συναδέλφων στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού:
Οὐκ ἂν λάβοις παρὰ τοῦ μὴ ἔχοντος!
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος, Ριζικιανάκης Μιχάλης
Ο Γενικός Γραμματέας, Βαρσαμάς Ιωάννης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ