Παρεμβάσεις της "Ανυπόταχτης Κρήτης" για τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση

Παρεμβάσεις της "Ανυπόταχτης Κρήτης" για τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης

Σε σειρά παρεμβάσεων υπέρ των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση προχώρησε τη Μεγάλη Τρίτη σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο η περιφερειακή παράταξη "Ανυπόταχτη Κρήτη" στο πλαίσιο της ημέρας πανελλαδικής δράσης για τα εργατικά δικαιώματα.

Στη σχετική της ανακοίνωση η περιφερειακή παράταξη είχε επισημάνει μεταξύ άλλων:

"Οι εργαζόμενοι στους Δήμους και Περιφέρειες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην πανδημία του νέου κορωνοϊού. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας δίνουν το μέγιστο των δυνάμεών τους για να διατηρούνται οι πόλεις και τα χωριά της Κρήτης καθαρά και υγειονομικά ασφαλή, σε συνθήκες εξαιρετικά αντίξοες και δυσμενείς με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανήματα και με διάφορες ειδικότητες να έχουν ελάχιστα μέτρα προστασίας. Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Υπηρεσίες και τη «Βοήθεια στο Σπίτι», βρίσκονται δίπλα στις ευπαθείς ομάδες και τους μοναχικούς ηλικιωμένους, που δεν μπορούν να εκτελέσουν βασικές ανάγκες για την σίτιση, την προμήθεια τροφίμων και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η χρόνια απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και την ΕΕ έχει τραυματίσει την καρδιά των παραπάνω δομών που δεν είναι άλλη από τους εργαζόμενους. Ο τομέας της καθαριότητας, όπως και όλες οι κοινωνικές δομές Δήμων και Περιφέρειας, «διψούν» κυριολεκτικά για προσλήψεις και το αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθώς και των μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού γίνεται επιτακτικό! Παράλληλα, η πανδημία ανέδειξε τις τεράστιές ελλείψεις που αφορούν την ασφάλεια και την υγειονομική τους προστασία. Ελλείψεις σε απαραίτητο εξοπλισμό, μάσκες, γάντια, αλλά και η εργασία σε χώρους που δεν έχουν απολυμανθεί επαρκώς ή δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις είναι καθημερινό φαινόμενο για τους εργαζομένους".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ