Παρέμβαση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τους οικίσκους στον Δήμο Μινώα

Παρέμβαση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τους οικίσκους στον Δήμο Μινώα

Με αφορμή ανακοίνωση του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων "Ελπίδα'

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ακύρωση αποστολής των 25 από τους 124 οικίσκους από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στον σεισμόπληκτο Δήμο Μινώα Πεδιαδας προχώρησαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τον Αρμόδιο Υπουργό το σχετικό Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Σεισμοπαθών Δήμου Μινώα Πεδιάδας, ΕΛΠΙΔΑ. επιστολή του Δημάρχου.

 Συγκεκριμένα, επρόκειτο να αποσταλούν 124 οικίσκοι. Σήμερα αυτός ο αριθμός μειώνεται κατά 25. Στο μεταξύ ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας έχει ήδη προβεί σε όλες τις κοστοβόρες απαραίτητες τεχνικές ενέργειες και εργασίες για την τοποθέτησή τους, σύμφωνα με τους οικίσκους που θα παραλάμβανε.

Ο αρχικός αριθμός των οικίσκων δεν κάλυπτε πλήρως τις ανάγκες στέγασης. Οποιαδήποτε μείωση αυτού του αριθμού σημαίνει ότι ακόμα περισσότεροι  σεισμόπληκτοι θα κάνουν Χριστούγεννα στα αυτοκίνητα, σε σκηνές, στο γήπεδο μπάσκετ, σε ξενοδοχεία ή θα συνεχίζουν να παραμένουν φιλοξενούμενοι σε σπίτια γνωστών και φίλων.

Οι βουλευτές καλούν τον Αρμόδιο Υπουργό να αποστείλει τον αρχικό αριθμό των οικίσκων και να τους ενημερώσει σχετικά.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ