Παρέμβαση Βρύσαλη στο δήμο Ηρακλείου για τη σεισμική δραστηριότητα

Παρέμβαση Βρύσαλη στο δήμο Ηρακλείου για τη σεισμική δραστηριότητα

"Άμεσα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα (υποδομών, προσωπικού, εξοπλισμού κτλ) ώστε να ελεγχθούν πλήρως όλα τα δημόσια κτίρια και να πιστοποιηθεί η καταλληλότητα τους"

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Δημήτρη Βρύσαλη, πραγματοποίησε παρέμβαση στη σύσκεψη που είχαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου με τους Αντιδημάρχους, για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημόσια κτίρια κτλ.

Δόθηκε ο λόγος στο Δ. Βρύσαλη ο οποίος επισήμανε τα εξής:

Ο σημερινός σεισμός στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, η απώλεια μιας ζωής, οι τραυματισμοί, οι μεγάλες υλικές ζημιές αλλά και η γενικότερη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται εδώ και καιρό στην ΠΕ Ηρακλείου, υπενθυμίζουν με τραγικό τρόπο τα προβλήματα και καθιστούν τα μέτρα επείγοντα, για να ξεπεράσει γρήγορα και να μην ξαναζήσει η περιοχή μας τις καταστροφικές συνέπειες ενός σεισμού. Υπενθυμίζουν επίσης ότι όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις δεν είχαν στον προσανατολισμό τους και δεν διέθεταν τα απαραίτητα κονδύλια για το σκοπό αυτό. Είναι χαρακτηριστικό πως το μόνο κονδύλι για προστασία που αναφέρεται στον προϋπολογισμό του δήμου, είναι 50.000 € αλλά και αυτό αφορά μόνο την πυροπροστασία.

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση», επανειλημμένα έχουμε επισημάνει τόσο στη Διοίκηση του δήμου, όσο και προς τις κάθε φορά κυβερνήσεις, τη ζωτική ανάγκη για συνολική αντισεισμική θωράκιση και προστασία με προτεραιότητα στα δημόσια κτίρια (σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ.), καθώς και των χώρων συνάθροισης κοινού (χώροι διασκέδασης, αθλητικοί χώροι κ.λπ.).

Ενδεικτικό της έλλειψης κεντρικού σχεδιασμού είναι η μετατόπιση της ευθύνης για μεν τους ελέγχους, στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες δήμου και περιφέρειας και της ευθύνης για το αν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες, στις τοπικές αρχές και στους διευθυντές των σχολείων.

Τα παραπάνω δημιουργούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή των χιλιάδων πολιτών που είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν αυτά τα κτίρια, αλλά και για τις υποδομές που έχουν φτιαχτεί με τον ιδρώτα και τις θυσίες του λαού.

Πρέπει επιτέλους να ακουστού οι επιστήμονες που σε όλους τους τόνους επισημαίνουν την ανάγκη της προτεραιότητας έργων και προληπτικών παρεμβάσεων για την αντισεισμική θωράκιση, δεδομένου ότι η χώρα μας συνολικά, αλλά και η Κρήτη ειδικότερα, είναι ιδιαίτερα σεισμογενής περιοχή.

Άμεσα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα (υποδομών, προσωπικού, εξοπλισμού κτλ) ώστε να ελεγχθούν πλήρως όλα τα δημόσια κτίρια και να πιστοποιηθεί η καταλληλότητα τους.

 

Όλες οι ειδήσεις από τον σεισμό που έπληξε την Κρήτη

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ